Дахування, чи злочинна бездіяльність Полтавських правоохоронців до ОЗУ “ГОЛОВКИ”?

Дахування

Вже понад 3 роки підприємці речового ринку Полтави, об’єднавшись в Кооператив, протистоять рейдерським атакам з боку ОЗУ “ГОЛОВКИ”, братів Валерія та Володимира Головків та дахування їх злочинів правоохоронцями.

Через засноване цією родиною ПрАТ “Полімпекс”, вони вже майже 30 років “паразитують” на території ринку, застосовуючи різні схеми для ухилення від сплати податків територіальній громаді. Але кінечною метою є остаточна крадіжка чергової земельної ділянки у громади. Для досягнення цього в дію йдуть будь-які методи: погрози, замовні замахи, підробки документів, використання службового становища, присвоєння владних повноважень, самоуправство, використання телефонного права, то що…

Правоохоронці.

Чи можливо таке в часи, коли у нас “наплодили”  стільки служб, які мали б запобігати такому безкарному свавіллю?

Виявляється, що так. Міняються очільники області (Бех, Замахін, Вигівський), але не міняється структура, вибудувана під виглядом “реформи” Аваковим.

Виявляється що анонсована заборона “телефонного права” лише фікція. І доказом цього є вся ця ситуація, коли на всі намагання через правоохоронні органи зупинити свавілля братів Головків, стикаємося зі злочинною бездіяльністю їх, більше схожу на “дахування”. Як нам стало відомо з анонімних джерел в цих органах, таке відношення спровоковане погрозами від цієї родини правоохоронцям!!!, зателефонувати тепер уже колишньому міністру Авакову – однопартійцю Валерія Головка… І такі погрози діяли та схоже, діють і нині…

Погрози

Протягом, як мінімум, трьох років систематично підприємці викликають поліцію, звертаються з заявами про вчинення правопорушення ОЗУ “ГОЛОВКИ”, а саме їх найманцями (переважно офіційно не оформленими!! Але поліція цього не хоче помічати!!), які представляються працівниками ПрАТ “Полімпекс”. Постійні погрози завдати шкоди майну підприємців, як усні, так і у вигляді наліпок з погрозами. Періодично наноситься і шкода майну тих, хто не піддається здирництву, організованому цим ОЗУ на території Речового ринку.

Здирництво

Протягом останньої половини “паразитування” ПрАТ “Полімпекс” на території Речового ринку м. Полтави, вони не мають офіційних документів щодо оренди вказаної території. Представники цього ОЗУ продовжують і по сьогодні збирати “містові” з підприємців, які змушені були укласти з ними договори для забезпечення умов праці. Це стало можливим через штучне монопольне становище, забезпечене їм обленерго (знов “дахування”, але це окрема тема). При цьому оплати беруть в розмірі приблизно 50/50 – нал./безнал. з тими, хто підписав з ними договори, та повний безнал. з тими, хто під’єднався до світла і погодився сплачувати без договорів. Задля виду, надаються надруковані квитанції без печаток та підписів…

Але паразитизм – він ненажерливий… Так під час карантинних обмежень, користуючись встановленою огорожею навколо ринку, ОЗУ “ГОЛОВКИ” вводять систему “обілєчіванія”, ввівши пропускну систему на власний розсуд. Так звані “перепустки” (папірець без штампа та підпису) знов таки, продають за нал. на території, яка належить виключно територіальній громаді, в тому числі і цим підприємцям. І силовики знов сліпі! Тут знов ознаки “Дахування”, оскільки команди від обласного керівництва надходять не припинити правопорушення, а навпаки – завадити підприємцям (потерпілим) потрапити до СВОГО!! майна!

Найманці.

Не добившись погрозами усними та через листівки бажаного результату, але розуміючи повну безкарність, Головки перейшли до більш рішучих дій. За інформацією, яку мені повідомили, особисто Володимир Головко почав обдзвонювати лідерів бандугруповань з вимогою викинути за територію ринку представників Кооперативу. Кооперативу, в який об’єдналися підприємці для колективного захисту своїх прав та майна. 02.09.2019 та 17.09.2019 після закінчення роботи ринку та закриття воріт, на територію ринку ОЗУ “ГОЛОВКИ” запускали людей спортивно-бандитської статури для здійснення силового випровадження членів Кооперативу, які залишались для охорони майна, за територію ринку. Але, завдяки спільним діям підприємців – членів Кооперативу, вдалося відстояти своє майно та право знаходитись на комунальній території! 

І знов “Дахування”, бо жодної особи, причетної до цих замахів встановлено не було! Це при тому, що кругом встановлено камери спостереження! Видали це за звичайну хуліганку, а заяви про злочин від підприємців – перевели у звернення громадян….

Замахи.

Знов провал в планах ОЗУ “ГОЛОВКИ” і пішли вже прямі погрози, зокрема від їх посіпак: Пурика В. та охоронців з обличчями не “спотвореними інтелектом”…

 

Так, 11.10.2919, знаючи що щоранку я о 05:45 виїжджаю з дому для зміни охороняючих майно Кооперативу на Комунальній території ринку, біля під’їзду мене очікували щонайменше двоє осіб, які приснули мені в обличчя невідомою речовиною, яка засліпила очі та забила дихання. Я встиг помітити що щось блиснуло в руці одного (ймовірно ніж), тому вирішив не очікувати ножового поранення, а звалитись набік (очі не бачили та дихати було важко). Нападники перейшли на побиття ногами, можливо що це і врятувало… Коли я врешті-решт зміг викрикнути, нападники втекли. Я заповз в під’їзд, де на мить знепритомнів, а потім до квартири, звідки викликали швидку.

Розслідування.

ДахуванняВ лікарню до мене примчав керівник поліції м. Полтава Бейгул С.. Він попросив не підіймати галасу, не звинувачувати Замахіна А., який продовжив після Беха О. “Дахування” для ОЗУ “ГОЛОВКИ” і який якраз збирався йти на пенсію. За це він взяв на себе усні зобов’язання об’єктивно розслідувати замах.

Виписавшись з лікарні, за результатом цих обіцянок та “об’єктивного розслідування” я отримав у моїй справі про замах № 42019171010000132, перекваліфування статті в хуліганку від невідомих осіб, травми легкого ступеня! І це при 3-х вибитих зубах, струсу мозку, 3-х накладених швів, численних синцях, та перенесеної операції на нирках, та виявленого перенесеного на ногах інфаркту!

А 14.09.2021 я навідався до слідчої, яка вела мою справу, щоб ознайомитися з матеріалами розслідування і від неї довідався, що мою справу передали у відділ розслідувань! Тобто, “Дахування” ОЗУ “ГОЛОВКИ” готовить справу до повного злиття, прирівняши її до “битовухи”…

Ось такі вони, обіцянки…

“Потрібні люди”.

Слід справедливо зазначити, що А. Замахін хоча й утримував “Дахування” ОЗУ “ГОЛОВКИ”, але не піддавався на тиск, який на нього створювало це ОЗУ з метою руками правоохоронців знищити непокірних. Але… Слід також зазначити, що і “чуйка” у рейдерів Головків також розвинулася за роки співпраці з правоохоронною системою, на виявлення серед них “потрібних” для змови.

Для прикладу: це справа “Геліків та шпрот”.

На втечі Луценка з посади генпрокурора, з великою ймовірністю, Головками було цю справу викуплено і переведено в відомство однопартійця Валерія – Авакова для “консервації”. Нам вдалося через звернення до Адміністрації Президента повернути цю справу до прокуратури.

Але чуйка рейдерів не підводить і вже на втечі Холодницького з посади, відбувається повторний викуп справи, але більш якісний, з перекваліфікуванням хабарництва в шахрайство!!!… І це посадової особи!!

Станом на травень місяць 2021, на наш інформаційний запит, справа ще не закрита (за планами рейдерів), але є велика ймовірність викупу цієї справи у Вигівського при переході останнього на нову посаду до м. Києва… Тобто остаточне закриття справи, що і є за фактом “Дахування”.

Але повернемося до нашої справи.

Розслідування замаху на мене потрапило до керівника слідчого відділу Е. Єфименко. Але саме він виявився тією “потрібною людиною” для ОЗУ “ГОЛОВКИ”, який заблокував/злив розслідування щодо замаху на мене. Натомість за заявою замовників замаху, відкрив ЄРДР № 12019170040003240 (запам’ятайте цей номер!)  проти мене та Кооперативу. Не приховане “Дахування” з боку цієї посадової особи. За його керівництва, слідча на яку було розподілено справу, в якості доказу, вилучила куртку в якій я був, і нічого не робила! Не було проведено експертизи на отруйну речовину, якою мене труїли… А на моє запитання: Чому? Почув відповідь: забула… (А може вичікували поки видихається?)

Вочевидь, ця одіозна особа на стільки розпоясалася не тільки в нашій справі, що за нашою інформації була викликана до Столиці і там вигнана з займаної посади! Але справу зроблено, рейдери отримали таке бажане, висисане з пальця, кримінальне впровадження проти непокірних.

Прийшли нові…

Креатура губернатора О. Синнєгубова – І. Вигівський прийшов на заміну А. Замахіна з гучними заявами про наведення ладу в його відомстві. Дахування Дахування

З боєм, я прорвався до І. Вигівського з купою документів про злочини проти підприємців ОЗУ “Головки”. Той вислухав, прийняв документи та передав мене на той час ще не офіційному своєму помічнику А. Родигіну. Той знов-таки вислухав і… почав сплавляти мене з кабінету… Більше на контакт не виходив… Точніше, контролював ситуацію з правопорушеннями щодо підприємців, але на стороні злочинців… “Нові” підняли “Дахування” на новий рівень!

Тепер заяви про правопорушення Головків проти членів Кооперативу, приєднувалися до ЄРДР № 12019170040003240, порушеного самими злочинцями проти Кооперативу… І зверніть увагу, що повідомлення про злочин, трактується як зварнення! Як то кажуть – кінці в воду… Тут погрози Головків, зробити міфічний дзвінок в Київ, для кар’єристів спрацювали “лячкою” на всі 200%!

Ситуація в прокуратурі Полтавщини нічим кардинально не відрізняється. Рука – руку миє, вони забули про ст. 25 “Закону про прокуратуру”, яка зобов₴язує їх слідкувати за дотриманням закону під час судового розслідування! Тому не буду відволікатися на цьому. це вже наступна тема..

По темі: інтернет видання “Останній Бастіон”

Судові справи.

Завдяки самоорганізації громадян – підприємців, було створено за рішенням Загальних Зборів від 12.10.2018 р. СК “Народна Кооперація Полтавщини”, як представницького органу по захисту їх прав та інтересів.  Підштовхнуло на таке рішення повна бездіяльність правоохоронних органів, а в цій ситуації – “Органів дахування злочинів”.

За підтримки правозахисників Храброва Євгена Петровича, Ананченко Олега Миколайовича (перша виграна справа в КС!), Приходько А., адвокатів Цокало Т. та Репало Д., з’явилася можливість захистити свої права та інтереси ще в одному Державному органі – в суді. Хоча і в ньому ОЗУ “ГОЛОВКИ” з легкістю знаходили “потрібних людей” в перших двох інстанціях, однак в справі 917/483/19 у Верховному Суді, таких “потрібних людей” не знайшли! Тому у постанові від 21.01.2021 суд фактично виконав роботу за суддів перших двох інстанцій та “сліпі” правоохоронні органи, чітко вказавши на явні правопорушення з боку рейдерів Головків та їх найманців!!

В іншій справі 917/1697/20 вже суддя першої інстанції Мацко О. С. чітко визначила правопорушення з боку рейдерського ОЗУ “ГОЛОВКИ” і винесла справедливе рішення. Правда і тут знайшлися “потрібні люди”, але на стадії другої інстанції, які не могли спростувати очевидного, але “ложку дьогтю” в рішення вкинули… Нічого, впевнений що у Верховному суді все виправиться.

Ще три судові справи йдуть в цьому напрямку!

Міська влада.

Судові тяганини з рейдерами йдуть у Полтавської міської ради з 2010 року. Результати цих судових баталій напряму залежали від наближення одного з братів Головків до керівних посад. Так, до речі, відбулося і в 2006 році, коли Володимир Головко став депутатом міської ради, зразу оформив право власності на капітальні будівлі на території Речового ринку на ПрАТ “Полімпекс”. Така спішка сталася через те, що в 2004 році А. Кукоба розірвав з ними відношення і фактично вигнав з території… але… Завадила Помаранчева революція і рейдерське ОЗУ тоді вперше паразитували за рахунок Майданів і посунули самого А. Кукобу. Вдруге за рахунок Майдану паратизували в 2014 році, коли вже Валерій наблизився до керівної посади. Саме в цей час почали вони вигравати і суди. Саме на рішення за тих часів рейдери зараз намагаються опиратися.

Переворот в міській раді.

Але до вересня 2018 Полтавська міська рада пручалася і не надавала рейдерському ОЗУ “ГОЛОВКИ” жодних договорів. І ось, в міській раді стався переворот.

Активними учасниками перевороту були і брати Головки, один з яких – Валерій був на той час головою ОДА. Саме  там (а не в міській раді, як має бути за законом) засідала комісія, куди не допускалися конкуренти… За нашою інформацією, за це з ними мали розрахуватися саме територією Речового ринку. “Дахування” над реалізацією цієї змови на себе взяв А. Матковський. Саме він починаючи з першої сесії після перевороту, декілька раз настирливо намагався винести на сесію питання про надання в оренду території Речового ринку рейдерському ОЗУ “ГОЛОВКИ”. І це не дивно, бо співпраця цих персон прослідковується ще з початку 2000-х. Саме через прихватизоване Матковським БТІ Головки оформлювали всі необхідні для рейдерства документи…

Самоорганізація підприємців.

Завадила реалізації змови – самоорганізованість підприємців, які прийшли з протестами на ці сесії. Треба надати належне, депутати не ризикнули іти проти громадян і зняли ці питання.

Але і на зустріч підприємцям не пішли… Підприємцям набридло бути заручниками інтриг в Полтавській міській раді, набридло працювати на території, де понад 20 років збираються кошти. В сам Ринок не вкладається ні копійки! Ринок стає не конкурентоспроможним з великим бізнесом і малий бізнес на грані виживання. До міської ради подано рішення Зборів з вимогою передати їх представницькому органу – СК “Народна Кооперація Полтавщини” територію Речового ринку, щоб вони мали змогу самотужки навести лад. Створити належні умови як для продавців, так і для покупців. Але, новоспечені керманичі почали відтягування з прийняттям рішення, посилаючись на ті ж самі ріщення судів, що і рейдери…

Пройшли вибори…

Зустріч О. Мамая з підприємцями комунального речового ринку м. Полтава.

Після виборів, підприємці в очікуванні виконання передвиборчих обіцянок О. Мамая.

Спільно з юристами Полтавської міської ради ми виграємо суди та скасовуємо судові рішення, на які опираються рейдери. За домовленістю з О. Мамаєм, щоб не надавати рейдерам привід для судових оскаржень прийнятих рішень, він виконає свої обіцянки після прибирання останньої перепони у Верховному суді, який має відбутися наприкінці цього місяця.

Це і буде тест на дотримання своїх зобов’язань О. Мамаєм.

Сьогодення.

Не дивлячись на те, що фактично судами виконано більшу частину роботи правоохоронців, ті залишаютьс “сліпими та глухими” коли чують фамілію Головко в повідомленнях про злочин… Їх, схоже, не цікавить встановлення правопорядку. Схоже, що вони готові продовжити “Дахування” під загрозою міфічного дзвінка в Київ від злочинців…

Ми також вирішили допомогти правоохоронцям, зібрали факти злочинів, факти зловживання посадовими особами у змові з рейдерами і подали їх до НПУ. Ми пішли шляхом, яким йдуть тисячі громадян в надії отримати захист своїх прав від правоохоронців.

Але весь шлях ми вирішили документувати для оприлюднення фактичного, а не показового стану правоохоронних органів на прикладі Полтави.

Хронологія подій:

15.07.2021 о 12-30 мною було подано повідомлення про злочин. Подавав в ГУНП в Полтавській області за адресою м. Полтава, вул. Пушкіна 83. Мені запропонували вкинути в скриньку, але я відмовився і вкликав чергового офіцера, якому вручив повідомлення про злочин і потребував надати мені талон ЄО. Слід відзначити, що офіцер гідно поводився і вивчивши матеріали, видав (згідно з законом) мені талон ЄО!

Повідомлення про злочин від 15.07.2021 р.:

Але на цьому “іділія” закінчилась.. Отримавши документи від чергового, керівництво ГУНП в Полтавській області забило на сполох! Нагадаю що на той час Вигівський ще очолював поліцію Полтавщини! Мені стало відомо, що не офіційно дана команда не відкривати ЄРДР!!!

Тому 16.07.2021 о 9-00 я подав вимоги про дотримання КПК. Вже на цей момент я дізнався, що заяву про злочин від юридичної особи СК “Народна Кооперація Полтавщини” намагаються “злити” у звернення громадян. Я повідомив, чергового офіцера, що прийду о 14-00 (пройде 24 години з моменту подання заяви) за витягом з ЄРДР та пам’яткою потерпілого.

Вимога про надання витягу з ЄРДР від 16.07.2021 р.:

16.07.2021 о 14-00 я прийшов до ГУНП в Полтавській області за адресою Пушкіна 83 щоб отримати, згідно з КПК витяг з ЄРДР та пам’ятку потерпілого. Але мені сказали, що заяву передали в слідче управління на Сковороди 2 і що документи отримати я зможу там.

О 14-45 я прибув за адресою  Сковороди 2 і звернувся до чергової покликати представника слідчого управління для отримання витягу з ЄРДР та пам’ятки потерпілого. Але зі слідчого управління ніхто не вийшов, а через чергову передали що документи до них ще не надійшли. Я вирішив почекати до понеділка 19.07.2021 і прийти знову.

І знов до мене доходить інформація, що дана усна вказівка з ГУНП, ні за яких обставин не відкривати ЄРДР, а знайти спосіб “злиття справи”. “Дахування” злочинного рейдерського ОЗУ від Вигівського і Ко, в повній красі!

Тому було прийнято рішення підготувати адвокатський запит.

20.07.2021 о 10-00 ми з адвокатом прийшли в слідче управління за адресою Сковороди 2, щоб згідно з КПК отримати витяг з ЄРДР. По дорозі нам стало відомо, що за день дот нашого приходу (19.07.20921 р.) прокурор вже відвідав слідче управління та скопіював повідомлення про злочин для ознайомлення.

Отже, знов – чергова – не вихід представника слідчого управління – передано черговим що документи ще не надійшли!! А що ж тоді копіював прокурор???.

Але ми були готові до такого розвитку і тому адвокат пішла реєструвати адвокатський запит.

Адвокатський запит про видачу витягу з ЄРДР від 20.07.2021 р.:

Ще цікавіше те, що очікуючи адвоката в вестибюлі, я зустрів дільничного і в його руках я побачив наше повідомлення про злочин. На моє запитання для чого це у нього, він відповів що дали на опрацювання. Так це порушення КПК самим слідчим управлінням, бо заборонено проведення слідчих дій до внесення в ЄРДР!

Дахування злочинного ОЗУ набирає оберти! Результат – відмова! Це при доведених фактах злочину Верховним судом! Вказівку зверху (телефонне право діє!) старанно виконує С. Бейгул, за мовчазної згоди прокуратури!

Відповідь НПУ на адвокатський запит від 23.07.2021 р.:

Отже, пройшовши шляхами “правоохоронного аду”, ми знов звернулися до судової гілки Влади, щоб отримати захист вже від свавілля правоохоронців.

 Скарга на не внесення до ЄРДР

Ухвала Октябрського суду м. Полтава від 20.08.2021 р:

06.09.2021 мною було подано до НПУ в Полтавській області та Прокуратуру Полтавської області про виконання судового рішення. А також вимогу про проведення службового розслідування щодо осіб, причетних до цього “Дахування” рейдерського ОЗУ “ГОЛОВКИ”.

Вимога про виконання рішення суду від 06.09.2021 р.:

Вода камінь точить.

Дев’ять діб очікування і результат досягнутий. Знадобилося рівно 2 місяці, щоб побороти “Дахування”. Виклав весь етап здолання супротиву в документах. Можливо комусь знадобиться цей досвід для захисту своїх прав на доступ до правосуддя.

Надалі – слідство. По можливості, буду інформувати в рамках дозволеного.

Залишити відповідь