ОБЕРЕЖНО: ГОРЖІЙ ІДЕ В НАЧАЛЬНИКИ

Горжій

Не встигла охолонути «гаряча інформація» про те, що депутат Полтавської обласної ради Ігор Горжій претендує на посаду голови Держекоінспекції України, як з’явилася ще одна новина

Той же таки Ігор Горжій — в числі претендентів на посаду голови Державної екологічної інспекції в Полтавській області. Та ж сама структура, але місцевого масштабу. Можна тільки порадіти і навіть позаздрити наполегливості обласного діяча.

Так хоче обійняти цю, вже меншу, посаду, що днює й ночує біля кабінетів представників обласної влади і наполегливо пропонує свою кандидатуру, застосовуючи і вмовляння, і навіть шантаж. Не раз люди бачили його в коридорі під кабінетом керівника області, який вже уникає занадто наполегливого кандидата на посаду.

Але Горжій не здається. Мовляв, якщо не він, то ніхто, бо інакше його колеги-бютівці за обласний бюджет не голосуватимуть. За інсайдерською інформацією, як аргумент на свою користь він використовує навіть погрозу бойкотом для майбутніх керівників адміністрацій районів.

Хто ж такий цей Горжій і в чому причина аж такої активності?

У політичних колах Полтавщини Ігор Горжій відомий як безпринципний пристосуванець, який вже тричі змінив політичне «забарвлення» в залежності від кон’юнктури: почавши з членства в ющенківському НСНУ, пізніше перебрався в «Народний фронт», звідти «вскочив» в «Батьківщину», де перебуває і досі. Зараз намагається примазатись до новообраної влади, тому ця «політична зозуля» активно шукає куди «покласти свої яйця».

Намагаючись не випасти з владної обойми, на останніх парламентських виборах І. Горжій висунувся в народні депутати по 145 округу, але посів лише 5 місце з 4,63% голосів виборців. Відсоток говорить сам за себе.

І зараз справи у Ігоря Горжія не такі вже й чудові. Кажуть, що і з посадою в Києві не «підфартило», і навіть свої товариші з БЮТу його не дуже шанують. Є інформація, що і з керівних партійних органів в Карлівському районі, який він представляє в облраді, його «попросили», і з більшістю однопартійців він розсварився. Тому не факт, що з БЮТом він піде далі. Тож терміново потрібне тепле місце. Бо офіційно у Горжія є лише ТОВ «Газонафтовий промисловий комплекс». Дивним чином ТОВ, засновником якого є депутат облради, з року в рік перемагає в тендерах з ремонту освітніх закладів. Але так же триватиме не завжди. Треба шукати чергове крило, яке пригріє.

Друзі/подєльніки

Ну це для Горжія не нове. І з Головком дружив та дерибанив бюджетні кошти екологічного фонду, а це близько 70 млн. Пізніше цей факт стане однією з підстав до порушення справи проти Головка. Так само «дружить» Горжій з екс-керівником департаменту капбудівництва Тимофієм Голбаном та іншими «клієнтами» НАБУ, а також з головою Полтавської облради Олександром Біленьким, фігурантом розслідувань ДБР. Маю надію, що новий голова ОДА в рамках аудиту раніше прийнятих рішень виведе на чисту воду діяльність цього «організованого злочинного угрупування».

Досить гучно й активно Горжій воює з підприємствами ПЕК за відшкодувнання територіям збитків, завданих в ході видобувної діяльності і при цьому, не забуває отримувати вигоду й для себе.

Фукс

Саме Горжій був одним із диригентів, коли в Полтавській обласній раді вирішувалося питання про надання дозволів приватним фірмам, за якими стоїть одіозний Фукс, на видобуток із 6 родовищ газу і конденсату. Це було зроблено під тиском, з грубими закону та регламенту сесії облради. Горжій тоді і переговори вів підкилимні, і «вдячність», кажуть передавав. Цей факт потім у ЗМІ назвали найбільшою ганьбою обласної ради.

Фаховість

Повна профнепридатність Горжія як депутата і голови профільної екологічної комісії підтверджена відміненим 5 грудня 2019 року в Харківському апеляційному суді рішенням Полтавської обласної ради «Щодо будівництва дамби на річці Сула в Оржицькому районі». Та визнанням Держводагенством України низки пролобійованих протягом 2016-го-2019 го років обласною радою проектів з відновлення (поліпшення) гідрологічного режиму р. Сула такими, що не сприяли поліпшенню стану річки, а навпаки призвели до суттєвого їх погіршення. Головне для цього діяча вигідно для себе освоїти кошти, а далі хоч трава не рости.

Нефаховість Горжія підтверджується тим, як він протистояв екологічному забрудненню в с. Сенчі Лохвицького району. Лише активна позиція громади зупинила свавілля Укргазвидобування. Звернення до очолюваної ним комісії громадських активістів не находили відгуку!

Діяльність Горжія в обласній раді, як голови екологічної комісії, з допущенням його до розподілу коштів, призводить до втрати та розбазарювання бюджетних коштів територіальних громад. Тому, чим раніше його приберуть від «бюджетного корита», тим скоріше територіальні громади отримають кошти на реалізацію необхідних для розвитку проектів.

Тільки на тему річок, за його каденції, в області витрачено більше 100 млн грн. Річкам від цього стало тільки гірше. Куди пішли кошти? При цьому екологічні проблеми, пов’язані з ліквідацією стихійних сміттєзвалищ, будівництвом полігонів не вирішується. Схоже, це його не турбує.

Олександр ЛЕЩЕНКО, ГО «Громадський Майдан Полтавщини»

Джерело: “Полтавщина

Залишити відповідь