Навіщо  Патріоти Решетилівщини і з ними Холод «показують зуби»?

 

Останнім часом активність Біленького, Холода, Ханка та підконтрольних їм  депутатів провідних   фракцій  в Полтавській  обласній раді аж зашкалює. Здавалося б, виборцям тільки радіти за таких обранців.  Але є зворотний бік, який депутати не афішують і навряд чи розкажуть про це виборцям у звітах (якщо такі будуть).

Зрєліща.

Вони виступають «за народ», протестують і приймають звернення. І не важливо їм, що частина депутатів з так званої більшості навіть не розуміють за що голосують. І байдуже, що ті звернення популістичні, або взагалі несвоєчасні. Не так важливо й те, що жодне звернення, ініційоване депутатами вищезазначених фракцій у цій каденції – від протесту проти зростання цін на компослуги до продажу землі, – так і не мало ніякого зворотного ефекту, просто осіло десь у невідомості.  Але результат нікому й не був потрібен. Головне – шум та піна.  Показати зуби і … не вкусити.

Навіщо ж все це? А тому, що вони засвоїли  правило: Народу потрібні «зрєліща». Саме на ці «зрєліща» і відволікається увага, щоб приховати справжню свою кулуарну «роботу».

Керівництво обласної ради та його «ручні» депутати ввійдуть в історію як такі, що бувають за межею закону частіше, ніж на зустрічах з виборцями, наприклад.

Що говорити, коли практично кожна сесія проходить із грубими порушеннями регламенту, прийнятого, до речі, тією ж сесією. Голова та перший заступник в ручному режимі кукловодять процесом, щоб приймалися вигідні для них рішення, які працюють винятково на їхню власну вигоду.

Таким чином були віддані надра Полтавщини в користування скандально – відомому громадянину Росії Фуксу за мінімальною ціною, і  громади області, де знаходяться розробки, натиском на кнопки  слухняних депутатів потрапили в кабальне рабство за три копійки.

Таким чином кошти з обласного бюджету спрямовувались в Кременчук чи Решетилівку,- вотчини голови обласної ради  Біленького та заступників – Холода  і Ханка.

Однією рукою тримають партійні гасла  за народ, а іншою той же народ грабують.

Так нахабно грабувати  бюджет та гнути його до свого власного коліна ще не вдавалося нікому.

Не зупиняють цих «дємбєлєй» Біленького та заступників – Холода  і Ханка, а також депутатів  в нинішній обласній раді вже зареєстровані одразу чотири (!) кримінальні провадження. Вони продовжують гвалтувати бюджет області. Роблять це системою «Рада», яка й досі є не сертифікована, а технічного персоналу з її обслуговування взагалі немає. А навіщо? Голова та заступники самі справляються! Байдуже, що прийняті рішення можуть бути скасовані через ці порушення. Головне «урвати зараз», а потім – хоч трава не рости..

Ми уважно слідкуємо, чи спроможуться правоохоронці довести до логічного завершення кримінальне провадження,  яке стосується освоєння бюджетних коштів у розмірі майже 38 млн грн, що були спрямовані на обладнання сесійної зали. Мало того, що рішення про євроремонт аж ніяк не було нагальним і першочерговим для області, так ще й воно сумнівне в плані прозорості використання бюджетних коштів. Мабуть, не одну кишеню ці гроші нагріли. Дивлячись, як голова облради та його заступники відстоювали цей об’єкт, стає зрозуміло, кому він був на руку. Тут «зрэліще» з присмаком відкатів..

Бюджет.

Поборовшись напоказ за землю, депутати трьох провідних фракцій облради починають іншу боротьбу – за бюджет. Вірніше, проти нього. Бо те, що представлений на їхній розгляд проект бюджету Полтавщини передбачає пропорційні надходження в усі райони області, їх не влаштовує. Тут вже не буде ні «любимчиків», ні «великих бюджетних послуг за особливі заслуги» окремим районам. Фактично знищена головна передумова до  основної діяльності Біленького і Ко, а це для них значно  важливіше, ніж можливе відкриття ринку землі чи захмарні ціни на комуналку.

Тому, коли побачите, як на черговій сесії депутати провідних фракцій  в обласній раді «показують зуби», не робіть швидких висновків. Краще придивіться, чи не задумали вони чергову «врізку»  до обласного бюджету, або вже й зробили її.

Отож, запасаємося попкорном і слідкуємо за схемами «Біленьких комбінаторів».

Олександр Лещенко

Залишити відповідь