Міськрада Полтави та чергова спроба реваншизму лузерів

Полтавська міськрада знов на порозі чергового перевороту.

Протримавшись рік при Владі, зачинщики торішнього перевороту встигли за цей час пересваритись та переформатуватись…

І ось, на чергову сесію міськради 4-го жовтня підготовлюється чергова спроба перевороту в Полтавській міськраді.

“На манеже все теже.”

І діючі особи цього протистояння ті ж самі! Це депутати міськради, та брати Головки.

Рік тому Головки брали активну участь у підготовці та реалізації (через зміну депутатів, обраних громадою на своїх посіпак) відсторонення з посади  ненависного їм  Мамая. Саме він не давав вкрасти у громади землю в центрі міста (територію речового ринку). Речовий ринок мав стати відкупною за участь в перевороті. І тільки активний супротив громади не дав завершити крадіжку! Нагадаю, що Матковський щонайменше, тричі намагався протягти через сесію, свою улюблену тему: відчуження майна громади в інтересах третіх осіб.

Нині, через катастрофічну втрату впливу, пов’язану з зняттям з посади через корупційний скандал Валерія Головка, ця “рейдерська братія” розуміє, що в разі позачергових виборів в міськраду, шансів зберегти вплив залишиться нуль.

Цим і викликаний поспіх з яким вони намагаються через свого подільника Матковського завершити крадіжку. Як і рік тому, нинішня ціна участі в перевороті та ж сама – територія, на якій знаходиться речовий ринок.

Ще однією з причин активізації рейдерів є судова справа в Полтавському Господарському суді, де підприємці судяться з рейдерами за своє майно, а також кримінальна справа стосовно цієї крадіжки. Саме в рамках цих справ, з підконтрольного Матковському БТІ було вилучено документи (які мають ознаки фальсифікації), які попередні суди не могли (або “не хотіли”) отримати і приймали рішення без них на користь братів Головків. Ці документи були надані в останній момент (щоб адвокати підприємців не встигли відреагувати), але адвокати потерпілої сторони встигли подати клопотання про проведення експертизи цих документів. Суддя не задовольнив клопотання, на що було подано апеляцію і справа призупинена. Швидко проскочити не вдалося …

“Спортсмени” …

Загроза втрати облюбованої території, змусила рейдерів іти на крайні міри. Спершу була спроба розправитися з підприємцями, які стали на захист своїх прав та майна, руками поліції. Про це йшлося у публічному зверненні до очільника поліції Полтавської області, пана Замахіна А. Л., яке залишилось без відповіді, а письмова заява без внесення в ЄРДР.

Наступним кроком рейдерів, було залучення людей спортивно – бандитської статури для залякування підприємців, які не пристали на кабальні договори з заснованим Головками ПРаТ “Полімпекс”. Але підприємці витримали залякування, психологічний тиск, штурми їхнього спільного майна на території ринку.

До чого тут міськрада і сесія? Поясню…

1. Саме на 3 жовтня Головки намітили зібрання підприємців. Порядку денного не оголошують. Але тут і так зрозуміло, що мета (як це вже було раніше), наобіцяти “золоті гори” заради того, щоб виманити підприємців на сесію міськради задля своєї підтримки.

2. На днях, було зафіксовано “стрілку” між одним з братів Головків, та одним з лідерів “людей спортивної статури”. Тож, можемо робити прогноз, що на сесії міськради саме їм буде доручено заблокувати вхід до зали, задля прикриття перевороту.

3. Під час останнього штурму спортіками речового ринку, для забезпечення безпеки громадян (після отримання нами інформації про наміри найманців), ми звернулися до міської поліції і ті вислали чергувати біля ринку посилений наряд з автомобілем. Але найняті Головками особи не знітилися і продовжили свою спробу нападу на майно кооперативу та громади. І саме цинічне це те, що їх лідери були впевнені, що патрульний автомобіль їм на підтримку прислав Головко, як і обіцяв! Тож, це лишній раз підтвердило інформацію, що Головки не вилазять з обласної поліції і що саме звідти мають гарантію на прикриття своїх рейдерських апетитів. Також це підтверджує те, що “висосані з пальця” ЄРДРи проти кооперативу та особисто проти мене відкриваються саме підрозділами обласної поліції, хоча ми знаходимося та проживаємо в м. Полтава.

Тож, впевнений що і можливі провокації під час сесії міськради також можуть бути кришовані з обласної поліції.

Лузери.

Головки…

Відсторонення з посади Валерія Головка сильно похитнуло зони впливу “рейдерської братії” Поспіх – це намагання скористатися тими зв’язками з посадовцями, яких він призначав, та погоджував і які ще по звичці його побоюються.

Жадоба підгонить… А бажання вкласти “зароблені” надприбутки в нерухомість задля їх збереження в разі доведення до конфіскації кримінальних справ ще більше підганяє…

Матковський …

“Політична зозуля”, яка також розуміє що вже майже не залишилось “політичних гнізд”, куди можна “покласти яйця” в разі виборів намагається вирвати все що ще можливо… Але для цього потрібно владу, яку у нього відібрали колишні союзники по перевороту…

Також занепокоєння, мабуть, викликає вихід в публічну сферу підробних документів по прихватизації майна громади Головками в рамках судової справи та кимінального впровадження проти них…

Більше того, почали задавати питання, щодо законності приватизації “критого ринку”… І чи не подібними підробками через Октябрську райраду (де тоді працював ще один любитель відчуження земельки, а нині в/о голови ОДА О. Пругло.. Без нього точно не обійшлось…) оформлялась ця прихватизація? Саме з цим, особисто я пов’язую активну агітацію, через підконтрольні Матковському телеканали та ЗМІ,  за перенесення ринку на артсклади…

Все просто: отримати нову ділянку замість нинішньої (підозрюю що покупець на неї є), а місту повернути цю вкрадену – і “кінці в воду”.

І тільки повернення до керування міськрадою, дасть змогу загальмувати ці викриття.

Каплін…

Пролетівший на виборах Сергійко прагне десь пристроїтись. Звиклий жити “на широку ногу” “соціал” виявився нікому не потрібним… окрім лузерів… Його “майбутній міністр” Шамота швидко зорієнтувався і відрізав колишнього нардепа від міського “бюджетного корита”, на яке той розраховував… От і приєднався (впевнений що не за подяку…) Сергійко до реваншистів, нацькувавши своїх, ще на щось розраховуючих помічників, на колишню “праву руку”.

Вони стверджують, що переманять Юліана Матвійчука до себе посадою секретаря замість Шамоти… Чи втримається любитель “золотої картки” від такої пропозиції?

Мамай…

Приєднання Мамая до цієї коаліції буде означати визнання себе як лузера…

Тримаючий до сьогодення марку незаконно звільненого обранця тергромади міста Полтави Мамай, може опуститися до рівня невдах. Впевнений, що це не додасть йому голосів на майбутніх виборах в місті Полтаві.

Тож, зосталося недовго… Побачимо…

Олександр Лещенко.

 

 

Залишити відповідь