Полтавське ДПІ – хлопчики та дівчатка на замовлення?

14.06.2019 на території Полтавського Речового ринку, після довгої перерви з’явилися представники Полтавської ДПІ в кількості п’яти осіб. За первинною їх версією, вони прибули на ринок виключно з метою інформації громадян про можливість займатись підприємницькою діяльністю, зареєструвавшись як ФОП.

Але прибули ці держслужбовці чомусь до офісу приватної структури, заснованої братами Головками, а саме ПРаТ «Полімпекс»! Саме звідти вони вийшли з заготовленими списками тих, кого працівникам ДПІ слід «відвідати»! Навіть більше, до кожного з працівників ДПІ було приставлено одного, або двох «смртрящих» від ПРаТ «Полімпекс», які вказували куди їм слід іти, або до кого підходити!

Треба зазначити, що представники Головків не одноразово погрожували підприємцям, що нацькують на тих, хто не уклав з ними договір і не погоджується сплачувати сумнівні платежі, які нав’язує ПРаТ «Полімпекс» (в тому числі і налом) підприємцям саме органи ДПІ.

Тож, 14.06.2019 обіцяні погрози було втілено в дію.

Для того, щоб зрозуміти замовну суть цієї події, треба знати історію боротьби за територію нинішнього Речового ринку м. Полтави.

Передісторія.

В 90-х роках масово виникли стихійні ринки і саме щоб навести порядок і прибрати торговців з проїзних доріг, керманичі міст виділили території під міські ринки. В Полтаві було визначено територію в межах вулиць Шевченка – Фрунзе (Європейська) – Чапаєва (Героїв Чорнобильців) – Н. Базар і почали шукати інвесторів. Після багатьох перемовин з’явилися представники Спільно Українського Підприємства «Полімпекс». Під гарантії інвестицій, це підприємство братів Головків було допущено для розбудови Комунального Ринку.

Але так звані «інвестори» почали збирати кошти у підприємців на розбудову ринку, представляючись представниками міськради. Підприємці фактично виявились єдиними інвесторами розбудови Комунального ринку, оскільки вони були зацікавлені в організації робочих місць.

Саме не виконання взятих на себе зобов’язань Спільно Українсько Німецьким Підприємством «Полімпекс» стало розривом відносин між ними та Полтавською міськрадою в 2004 році. Територію ринку та все майно знов було повернуто в управління та власність міськради. Але події «Помаранчевої революції» відсторонили від управління містом Кукоби А. Т.. І тут «на сцену» вийшов пригрітий ним секретар міськради Матковський А., який знов повернув управління територією ринка Головкам.

Рєшали.

Ставши на позачергових виборах мером, Матковський через прихватизоване ним БТІ та ще одного нинішнього «персонажа» в Полтавській ОДА О. Пругла (на той час уже пов’язаний в земельних скандалах в Октябрьській райраді Полтави, а нині призначений в/о голови Полтавської ОДА!) виводять громадянське майно, збудоване на кошти громадян у приватні руки братів Головків. Саме під час керування Матковського Головки змогли максимально «закріпитися» на території в центрі міста! Більш того і з осені 2018 саме Матковський ініціював декілька раз винесення питання повернення контролю над ринком Головкам. (злі язики говорять, що це мало бути розрахунком за підтримку у «перевороті» в Полтавській міськраді в вересні 2018). Саме його представник в КП Полтава – Сервісі, першим ділом вивів його з даної території, кинувши підприємців, в односторонньому порядку протиправно, без попередження розірвавши договори з підприємцями, з метою встановлення вчергове, монополії Головків на цій території.

Але по-порядку. Користуючись «лояльністю» Матковського, ПРаТ «Полімпекс» ухилявся від сплати земельного податку. Але все сплутав програш виборів Андрієм в 2010 році. Прийшовши на посаду мера Полтави О. Мамай викрив, що до бюджету міста не надходять кошти і знов розірвав стосунки з цими «недоінвесторами». Більш того, довів порушення в суді. Але «каменем спотикання» для остаточного розриву відносин з рейдерами стало вкрадене у громади міста майно, яке Матковським та Пруглом було виведене в приватні руки і знаходилося на території ринку.

Саме чіпляючись за це майно, рейдери почали бомбардувати міськраду судами. Більш того, це майно, вони зареєстрували в 2013-му році цілісний майновий комплекс, а вже потім перереєстровували його декілька разів, що разу додаючи в нього контейнери та павільйони, які належать громадянам – підприємцям!

Що до судів.

Останнім часом міськрада підозріло бездарно програє суди Головкам! При цьому подача претензій міськрадою (за аналізом фахівців) дуже схожа на намагання не покарати рейдерів, а навпаки, цими програними судами закріпити їх на цій території. При цьому фігурує в цих процесах (особисто говорив це йому в очі) фамілія Нікіпелова! І знов тут «стирчать вуха» Матковського! Бо саме людиною за його квотою є Віталій! Саме при його знаходженні на посаді першого заступника з юридичних питань були програші міськради Головкам! Більш того, і зараз «дивним чином» була не проплата, або недоплата позовів  в суди саме проти «Полімпексу»! Що я розцінюю як намагання зірвати суд і забезпечити програш!

Громадяни.

Стикнувшись з свавіллям рейдерів, зрадою міськради, громадяни – підприємці самоорганізувались в неприбутковий Споживчий Кооператив (як виконавчий орган представників територіальної громади, об’єднаних спільним місцем праці на території Комунального ринку). Їм набридло бути заручниками ситуації і від імені кооперативу було подано заяву на виділення даної території під управління Кооперативу. Але і тут «стирчать ті ж вуха», бо всі земельні питання в міськраді знов таки виключно під контролем Матковського! Чи дивно що кооператив втягнуто в листування з відписками?

Земельна ділянка.

З відкритих реєстрів видно, що ділянка, на якій знаходиться ринок вільна і ні за ким не закріплена. Тобто вимагати кошти з громадян не має права ніхто, оскільки ніхто не сплачує податку за цю ділянку! Міськрада злодійськи бездіє, територіальна громада втрачає кошти на розвиток міста. З неофіційних джерел надійшла інформація що щоб приховати бездіяльність, в міськраду кошти неофіційно продовжує сплачувати КП «Полтава – Сервіс» за кошти інших ринків! Як це проводиться кому цікаво- поцікавтесь.. ))

З таких же неофіційних джерел стало відомо, що і цей вихід представників ДПІ було організовано за замовленням Головків, санкціоноване керівництвом ДПІ, головною метою якого під прикриттям «інформаційного виходу» є дотиснути тих, хто не підписав кабального договору з ПРаТ «Полімпекс». В руках держслужбовців були списки, до яких не потрапили ті, хто зламався і підписав кабальний договір!
Тож схоже на те, що ДПІ так і залишилося службою «на замовлення»? Чи може це намагання підзаробити «на коня» перед наступаючими змінами та «зачистками» від рудименту хабарників?

18.06.2019 р. о 15-30 в Господарському суді м. Полтави відбудеться судове засідання під головуванням судді Киричук О. А. в якому громадяни, підприємці відстоюють своє право на власність проти рейдерського захоплення їхнього майна братами Головками. І поява податківців напряму пов’язана з тиском на тих, хто готовий відстоювати свою честь, гідність та майнове право!

 

Уповноважений територіальної

громади м. Полтава Лещенко Олександр.

Залишити відповідь