Майстер-клас голого популізму

Порівнювати дві різдвяні події за участю двох претендентів на президентство можна лише за формальними ознаками. Адже вручення томосу Православній Церкві України і відновлення електропостачання до шести (чи 8?) осель у Полтаві – різновеликі за масштабністю дійства, з якого боку на них не дивитися.

Та висвітлення полтавської електроосвітлювальної події за участю провідного популіста Сергія Капліна прес-службою Соціал-демократичної партії лише трохи не дотягло до покрокової інформації головних телеканалів країни про перебіг народження оновленого духовного осереддя за участю Петра і Марини Порошенків з молодшими дітьми.

Та й те – фіаско з піаром на квитках у полтавському пасажирському транспорті, не вельми обнадійливі перспективи з газом по 2 гривні за куб, фантастичні прожекти зі створення 5 млн. (!) робочих місць і клонування німецько-скандинавського суспільства під Лубнами змушують джинс-медійників на соціал-демократичних харчах чіплятися за будь-яку, не варту уваги дурничку.

Єрихонські труби відпочивають на фоні галасу каплінців про епохальне врубання рубильника для шести (чи таки 8?) будинків по вулиці Небесної Сотні! (https://poltava.to/news/49484/). Ой, леле, планетарна катастрофа – відсутність електрики трохи більше доби з технічних причин! Ласі до безпричинного хайпу соціал-демократи перетворили збій у мережах (ніяким чином не применшуємо неприємностей для постраждалих від темряви полтавців) на апокаліпсис.

Вождь світового простолюдинства Сергій Миколайович кинув усі непереглянуті законопроекти, святкову столицю, чергу на Софійській площі до ще не виставленого напоказ томосу і на перекладних рвонув до знеструмленої Полтави. Терміново скликаний міський радбез з О. Шамотою на чолі розробив геніальний план реактивації електромереж, на тлі якого ленінський план ГОЕРЛО здається начерком сільського трансформатора. Міністр АПК пан Мартинюк змушений був відволіктися від невеселих дум про долю вітчизняних сой, ріпаків і соняшників та особисто зв’язуватися з охоронцями полтавського млина, щоби ті допустили каплінську тривожну бригаду до святая святих – запобіжників комбінату хлібопродуктів. Госпіталізований напередодні катаклізму енергетик обленерго героїчно сповз з лікарняного ліжка, щоби власноручно подати струм. Коли з вікон щасливих земляків полилися світло і осанна кризовим менеджерам за їх безприкладний подвиг, а летучим штабом популістів новий план «автономізації електропостачання» був узгоджений практично з кожним споживачем електроенергії у будинках непарної сторони вулиці Небесної Сотні з 69 по 79, зашпори відійшли й у заступника в.о. мера Олексія Шамоти… Отаке витримати.

«Слава Богу, Різдво полтавці зустрінуть повноцінно», — заявив нардеп Каплін, втомлено витираючи спітніле чоло захисника голих, босих і знеструмлених. «СДПУ слава…», — покотилася луна Подолом…

Хлопці, побійтесь Перуна – бога електромереж і підстанцій! Хоча… Наша бабуся у селі під обласним центром мало не щотижня по 4-6 годин користається свічкою. За темні вечори без «Прямого каналу» бабуся звично і незлостиво кляне сусіда – місцевого квіткового мафіозі, котрий, перекинувши фазу через лічильник, електрокалориферами опалює гектар теплиць з восьмиберезневими тюльпанами. Мо’, візьметесь? Торг щодо адреси доречний.

І ще, пане Капліне, порівнювати світло Різдвяної зірки з вмиканням торшеру навіть задля вечері з дванадцятьма стравами – то таки занадто. Ви плутаєте, нам здається, повноваження бога з посадовими обов’язками ургентного електрика.

Вадим Демиденко

джерело: Останній Бастіон

Залишити відповідь