Шахов бере під контроль Луганщину

Шахов С. Голова Луганської ВЦА Юрій Гарбуз йде у відставку. Керувати регіоном буде нещодавно призначений першим заступником голови адміністрації Сергій Філь, якого називають людиною народного депутата від групи «Воля народу» Сергія Шахова.

За інформацією джерел видання ІНФОРМАТОР, очільник Луганської обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз написав заяву про відставку. Незабаром він публічно оголосить про своє рішення залишити посаду. За словами співрозмовника, справжня причина звільнення чиновника – його переводять на роботу у Київ.

Юрій Гарбуз Після відставки Гарбуза виконуючим обов’язки голови Луганської ВЦА стане його перший заступник Сергій Філь. Інсайдер на Банковій стверджує, що Петро Порошенко робить ставку на Філя і Шахова, який стоїть за його спиною, як на майбутніх неформальних керівників президентського штабу на Луганщині. Крім того, після відставки Гарбуза «хазяїном» Луганщини де-факто стане Сергій Шахов.

Філь на службі у Шахова

Історія їхньої співпраці розпочалася щонайпізніше у 2012 році. Тоді Сергій Філь та Олександр Біленький працювали на так звану «команду Шахова». ЗМІ ще називали Філя головним технологом Шахова. Та, судячи із результатів виборів, коли жоден із семи членів «команди Шахова» не спромігся виграти вибори, технологом він був так собі.

У тому ж 2012 році Філь балотувався в мажоритарному окрузі №107 з центром в Лисичанську. На тому ж окрузі участь у виборах приймав Сергій Шахов, який за місце в парламенті боровся з Сергієм Дунаєвим. Фактично Філь був технічним кандидатом Шахова. До речі, такий політтехнологічний прийом не допоміг Шахову виграти вибори.

Попри те, що Філь був самовисуванцем, у поданій до ЦВК автобіографії він вказав, що є членом політсили «Партія українського народу» – тої самої, яку створив і очолював Шахов.

Олександр Біленький

Олександр Біленький тоді також балотувався до Ради по 112-му округу. Округ включав міста Рубіжне, Брянку і частину Первомайська. З 4 грудня 2015 року Біленький очолює Полтавську облраду. Між іншим, виграти вибори йому допоміг вже відомий нам Філь.

Матеріали на тему: Біленька павутина беззаконня під «кришею» Полтавської облради;

Полтаву перетворюють на філію «Лугандонії»

Про багаторічне знайомство Біленького і Філя свідчить той факт, що вони одночасно працювали помічниками народного депутат четвертого скликання Кирила Поліщука.

О. Біленький

Олександр Біленький Після Революції Гідності Сергій Філь не припинив співпрацю з командою Шахова. У 2014 році за протекцією Артура Герасимова (у 2012 році Герасимов був одним із семи кандидатів від «команди Шахова», на сьогоднішній день він голова фракції БПП у ВРУ) та Сергія Шахова Філь балотувався до парламенту по 112-му мажоритарному округу. На виборах він посів лише п’яте місце, набравши 5,66% голосів.

Артур Герасимов У 2016 році Філь приймав активну участь у виборчій кампанії Сергія Шахова, коли той вперше був обраний народним депутатом по одному з округів Луганщини. В інтернеті досі гуляє фотографія, зроблена 23 липня 2016 року, як Філь та інші члени «агітбригади» святкують перемогу Шахова.

Команда Шахова

 

Вже через рік після події, задокументованої на фото, завдяки протекції новоспеченого нардепа Шахова Філя призначили заступником голови Луганської ВЦА, а зовсім нещодавно, 7 жовтня, він пішов на підвищення, обійнявши посаду першого заступника голови адміністрації.

Про наближеність Сергія Філя до «команди Шахова» також говорить той факт, що він досі числиться помічником на громадських засадах народного депутата Артура Герасимова. А джерела у Верховній Раді стверджують, що він ще й кум Герасимова. Нагадаємо, Шахов під час війни їздить відпочивати до окупованого Криму. Василь Тростянець

Джерело: https://informator.news/shakhov-bere-pid-kontrol-luhanshchynu/

P.S. подальша логічна послідовність:

Угрупування

http://www.oblrada.pl.ua

Залишити відповідь