У Полтаві активісти обговорили план, як відкликати дозволи для компанії Фукса

Дмитро Гнап зустрівся з представниками громадських організацій Полтавщини, аби обговорити план спільних дій, як відкликати дозволи на розробку газових родовищ компанії російського олігарха Фукса.

громадське зібрання

Нагадаємо, днями під стінами Полтавської облради зібралося близько сотні полтавців з вимогою повернути надра у власність держави. Протестувальники дали голові облради Олександру Біленькому 10 днів аби зібрати позачергову сесію та скасувати дозволи на користування десятьма родовищами газу на Полтавщині, переданими без аукціону фірмі East Europe Petroleum LLC російського олігарха Павла Фукса.

http://bastion.tv/news/poltavci-vistupili-proti-peredachi-gazovih-rodovish-rosijskomu-oligarhu/

«Державна аудиторська служба поширила заяву, що вони перевірили надання спецдозволів фірмі Фукса, скандальній East Europe Petroleum LLC. Але проблема ситуації в тому, що ці висновки не є обов’язковими для виконання органами влади, вони є дорадчими. І є підставою для порушення кримінальних проваджень СБУ чи прокуратури. Підставою, тобто прокуратура може дослухатись до них, чи ні», — звернувся до присутніх Дмитро Гнап.

Попри сподівання активістів на діалог з представниками влади, всі присутні погодились з думкою, що депутати радше проігнорують звернення активістів, та не зберуть позачергової сесії. Одним з аргументів, що підтверджує високу імовірність такого розвитку ситуації, є позиція Олександра Біленького, яку він висловив на сторінці у Facebook.

Зважаючи на це, Дмитро Гнап виступив з пропозицією об’єднати сили всіх громадських організацій у боротьбі за справедливість та разом вийти на другу акцію протесту.

«Основною нашою метою є повернення вкраденого в державну власність, друга мета, не менш важлива, — не допустити повторення ситуації. Якщо ми це зараз проковтнемо, партія Біленького, лідер якої наш президент Петро Порошенко знає, що сильно ризикує не бути переобраним, продовжить красти і надалі. І тоді в нас заберуть й інші надра та компанії. Ми повинні не допустити розкрадання державної власності», — зазначив він.

«Слід зазначити, що, по-перше, це російський олігарх, а відповідно теперішня схема розвалу газового сектору держави є аналогічною попереднім, коли росіяни майже за безцінь скуповували наші підприємства та розпродували їх на металобрухт, і тим самим підривали економіку», — висловився Олександр Лещенко.

Не оминули присутні і інтерв’ю Олександра Біленького на одному з міських телеканалів. Адже голова облради наполягав на тому, що компанія сплатила за дозволи 15 мільйонів до бюджету області… А тим часом держбюджет недоотримав свій мільярд, певні відсотки субвенції з якого неодмінно потрапили б до бюджету Полтавщини.

Підсумовуючи результати перемовин, активісти затвердили план дій об’єднаного штабу. Попри свою налаштованість досягти скасування дозволів будь-яким конституційним чином, присутні висловили сподівання на «совість» полтавських політиків, які можуть покласти край свавіллю Біленького та інших, дії яких сприяють розвалу газового сектору України.

Наприкінці зустрічі Дмитро Гнап пообіцяв 14 вересня повторно завітати до Олександра Біленького, та закликав усіх полтавців приєднатись до нього під стінами ОДА.

Першоджерело: Останній Бастіон

Залишити відповідь