Дорожньо-будівельне ОЗУ Полтавської ОДА

Дорожньо-будівельне ОЗУ Полтавської ОДА

 

Пересічного українця вже не здивуєш новиною про корупційні дії державних службовців різних управлінь та відомств та про те, що вони причетні до розкрадання бюджетних коштів у особливо великих розмірах… Як і тим, що за всі злочини ще ніхто не покараний та не відбуває покарання за гратами. Невситима жага миттєвого фінансового збагачення.

У відповідності до Закону України «Про автомобільні дороги» з 1 січня 2018 року балансоутримувачами усіх доріг загального користування стають обласні державні адміністрації. Згідно з листом Державного агентства автомобільних доріг України Полтавська ОДА призначила Департамент будівництва, містобудування і архітектури та житлово-комунального господарства Полтавської ОДА під керуванням Т.Т. Голбана утримувачем автодоріг (ред.: на це з бюджету області заплановано виділити майже 100 мільйонів гривень).

Останній Бастіон на своїх сторінках вже висвітлював інформацію про заощадливість родини Голбан-Різниченко, яка накопичує, зберігає та легалізує свої фінансові статки у криптовалютах

Читайте більше: «Талановиті та заможні чиновники при Полтавській ОДА»

До чого тут криптовалюти, запитаєте ви? А ось до чого…

2 березня 2018 року розпорядженням № 155 голова Полтавської ОДА В.А. Головко започаткував створення нового державного підприємства «Агентство місцевих доріг Полтавської області» із статутним фондом у розмірі 10,00 (десять) гривень (ЄДРПОУ 41984916, вул. Зигіна,1, м. Полтава, 36014), яке повністю підконтрольне та перебуває у сфері управління Департаменту будівництва, містобудування і архітектури та житлово-комунального господарства Полтавської ОДА. Виконання обов’язків директора покладені на колишнього співробітника СБУ Олексія Ігоровича Басана. Зрозуміло всім, що на посаду керівника новоствореного державного підприємства ніхто і ніякого відкритого конкурсу не проводив. А навіщо? Звісно, що краще керуватиме «Агенством» своя людина у статусі виконувача обов’язків.

Колишній спецслужбіст Басан виявився теж прихильником криптовалют і більшу частину своїх річних статків легалізував через криптовалюти, як і пан Голбан – його прямий керівник-куратор та контролер. Мабуть, стався у нагоді досвід роботи в СБУ: він допоміг й іншим чиновникам Полтавської ОДА легалізувати свої річні статки. А його теперішня посада керівника державного підприємства – це така собі подяка від обласних керманичів. Посадово-чиновний відкат.

А чи має Басан якийсь досвід у галузі будівництва автомобільних доріг? Мабуть, досвід легалізації та відмивання «брудних» грошей для обласних керманичів має більшу вагу у призначенні«свого» на посаду.

2 травня 2018 року розпорядженням № 386 голова Полтавської ОДА В.А. Головко визначив ДП «Агентство місцевих доріг Полтавської області» балансоутримовачем автомобільних доріг загального користування місцевого значення та затвердив склад комісії з приймання-передачі автомобільних доріг загального користування місцевого значення з балансу Департаменту будівництва, містобудування і архітектури та житлово-комунального господарства Полтавської ОДА. Тобто за стан всіх доріг області буде відповідати вже не Голбан, а його підконтрольний підлеглий Басан (ред.: загальна протяжність районних автомобільних доріг сягає 2969 км, а загальна протяжність автомобільних доріг загального користування місцевого значення 7188 км – перелік).

До складу комісії, окрім чиновників різних управлінь та відділень Полтавської ОДА, були включені і представники ДП «Агентство місцевих доріг Полтавської області», а саме:

-виконуючий обов’язки директора та заступник голови комісії О.І. Басан;

-заступник директора з фінансів та секретар комісії В.П. Легкіх;

-головний бухгалтер О.А. Шапошник.

Уважніше придивимось до особи заступника директора з фінансів ДП «Агентство місцевих доріг Полтавської області» Віктора Петровича Легкіх. Чи випадкова ця людина? Виявляється – ні. Віктор Петрович Легкіх є давнім другом та, мабуть, найнадійнішим бізнес-партнером самого голови Полтавської ОДА Валерія Анатолійовича Головка.

Пан Легкіх є чинним керівником та підписантом ГО «Русский пар» Полтавського району (ЄДРПОУ 26164443, вул. Кучеренка, 39-А, с. Нижні Млини, Полтавський район), а засновником цієї громадської організації є Валерій Анатолійович Головко. Також Легкіх є чинним керівником ОК «ЖБК на Садовій, 3» багатоповерхового будинку родини Головко у міському «Парку Перемога». Віктор Легкіх має відношення до ПрАТ «Полімпекс» (довгостроковий родинний бізнес братів Головко), він – також учасник інших приватних підприємств. А чи можна державному службовцю суміщати державну службу та приватний бізнес, пане Легкіх? Від таких випадковостей та новопризначень обласними керманичами відчутно тхне корупційним душком.

Можемо лише припустити, що створення ДП «Агентство місцевих доріг Полтавської області» – це узаконення діяльності організованого злочинного угрупування (ред.: ОЗУ), діяльність якого прямо пов’язане з розкраданням бюджетних коштів при будівництві або ремонті автомобільних доріг Полтавщини.

Щодо припущення…

Під час виконання будівельних та ремонтних робіт на Полтавщині в 2017 році, коли обласні дороги ще нікому не передавалися на баланс, між САД у Полтавській області та приватним ТОВ «Ростдорстрой» (ЄДРПОУ 33658865, вул. Генуезька, 1-А, м. Одеса, 65009) 26 квітня 2017 року були підписані декілька договорів виконання будівельних робіт на автомобільній дорозі державного значення М-22 Полтава-Олександрія з визначеними ділянками, а саме:

-Договір № 100-02-17 на ділянці 36+000 – 40+000 км на 15 867 918,90 грн;

-Договір № 100-03-17 на ділянці 40+000 – 44+000 км на 1 169 411,77 грн;

-Договір № 100-04-17 на ділянці 44+000 – 46+000 км на 1 211 496,07 грн;

-Договір № 100-05-17 на ділянці 46+000 – 48+000 км на 3 241 221,59 грн.

Акти виконаних робіт, на вище згаданих ділянках, були підписані сторонами на загальну суму понад 21,49 мільйона гривень.

Але трапилося диво. На вже відремонтовані в 2017 році ділянки автомобільної дороги М-22 Полтава-Олександрія Полтавська ОДА запланувала у 2018 році знову виділити гроші в сумі понад 29,616 мільйона гривень у відповідності до «Переліку об’єктів будівництва, реконструкції, капітального та поточного середнього ремонтів автомобільних доріг загального користування у Полтавській області в рамках експерименту з фінансового забезпечення реалізації заходів з розвитку автомобільних доріг загального користування» – лист № 01-27/1807 від 03.05.18 року до Державного агентства автомобільних доріг України та Служби автомобільних доріг у Полтавській області. Лист був підготовлений Т.Т. Голбан.

Зрозуміло, що виділення десятків мільйонів гривень бюджетних коштів на ремонт вже відремонтованих доріг – це пряме розкрадання бюджету області в особливо великих розмірах.

Уважати публікацію офіційним зверненням до НАБУ, НАЗК, ГУ НП у Полтавській області та прокуратури Полтавської області про імовірне вчинення кримінального правопорушення, передбаченого частиною 5 статті 191 та статті 366 КК України посадовими Полтавської ОДА.

Олег Підгорний

 

Посилання на оригінал: http://bastion.tv/news/dorozhno-budivelne-ozu-poltavskoyi-oda/

Залишити відповідь