Хто гарно співає, тому допомогає. Частина 2

Враховуючи те, що цивілізований та узаконений земельний ринок ще не прийшов до України, підприємство ТОВ «Баришівська зернова компанія» змушене орендувати (ред.: двадцять п’ять років) один гектар землі та сплачувати обласній раді плату в розмірі 3-х відсотків від нормативно грошової оцінки у відповідності до Рішення № 624 від 16.02.18 р. (http://www.oblrada.pl.ua/ses/7/18_3/624.pdf).

Хотілося б нагадати, що це рішення було прийняте в кулуарах приватного жевагівського гірничозбагачувального комбінату поза вільним доступом пересічних громадян, про що Останній Бастіон уже писав у статті «Реквієм за Полтавською обласною зРадою» (http://bastion.tv/news/rekviyem-za-poltavskoyu-oblasnoyu-zradoyu/).

Начебто справа закінчена, і всі ті, хто на щось претендував або розраховував, отримали бажане: В.І. Стасовський вигідно придбав комунальну власність, О.Ю. Біленький начебто заробив для громади грошей на тривідсотковій оренді, С.Т. Сагайдачний відтермінував своє звільнення з посади, завдячуючи комунально-майновій афері. Але найбільшу вигоду, на особисту думку, отримало лубенське ПП «Бюро послуг та консультацій» разом із родиною засновників: батька Юрія Петровича та сина Ігоря Юрійовича Беркутів.

Батько – Ю.П. Беркут – є експертом-оцінювачем ПП «Бюро послуг та консультацій», а син І.Ю. Беркут – директор та засновник цього ж підприємства, на нього ж зареєстроване ще одне ФОП – Ігор Юрійович Беркут.

Ось ці два суб’єкти фінансово-господарської діяльності створили «документальний шедевр» під назвою «Звіт про незалежну оцінку нерухомого майна «незавершене будівництво, 11% готовності», що розташовується за адресою: Полтавська обл., Пирятинський район, м. Пирятин, вул. Південна, буд. 2».

Згідно з цим Звітом, у розділі «Вступ» наведена цікава інформація – виконавцю (ФОП І.Ю. Беркут) були надані Замовником (Управління майном обласної ради) документи, а саме: технічний паспорт, складений ПП «Бюро послуг та консультацій»!!! Такий собі хвацько закручений сюжет, створений батьком та сином Беркутами…

До створення приватного родинного бізнесу батько Ю.П. Беркут працював на посаді головного інженера комунального підприємства полтавської обласної ради «Лубенське МБТІ». Був звільнений з посади 10.12.2010 року за статтею 40 пункт 2 КЗпП (невідповідність займаній посаді через недостатню кваліфікацію). Засновником КП «Лубенське МБТІ» є Управління комунальним майном Полтавської обласної ради… Іншими словами – Ю.П. Беркут та С.Т. Сагайдачний давні і гарні знайомі.

Можливо, що така «випадковість» викличе зацікавленість у правоохоронців та спонукає їх до ретельного вивчення експертного висновку щодо початкової оцінки об’єкту продажу комунального майна Полтавської обласної ради. Також працівником КП «Лубенське МБТІ» на посаді програміста був і син І.Ю. Беркут, який звільнився 9 березня 2011 року за власним бажанням.

Але ще більш інтригуючим був конкурс на посаду керівника КП «Лубенське МБТІ», який організували та провели обласні керманичі восени 2017 року. Одним із претендентів на керівну посаду був Юрій Петрович Беркут (!), та все ж родзинкою конкурсу стала перемога, майже за одноголосною підтримкою конкурсною комісією, пана Дмитра Кисляка, який працював на посадах інженера та заступника керівника ПП «Бюро послуг та консультацій».

Під час конкурсного заслуховування пан Кисляк наголосив: вартість послуг, які надає «Лубенське МБТІ», потрібно піднімати… Мабуть, Дмитро Кисляк не усвідомлює, що робота в комунальному закладі суттєво відрізняється від приватного бізнесу. Рішенням сесії Полтавської обласної ради від 12 квітня 2018 року пана Дмитра погодили на посаду керівника терміном на три роки.

Відео голосування – https://www.youtube.com/watch?v=np46pKFcDZI

Прикро те, що конкурсний комітет не звернув уваги на свої вимоги (http://www.adm-pl.gov.ua/advert/pro-ogoloshennya-konkursnogo-vidboru-na-zamishchennya-vakantnoyi-posadi-nachalnika-komunalnog) щодо претендентів, і порушив деякі з них, а саме:

1.Наявність досвіду керівної роботи не менше трьох років – натомість пан Кисляк на керівній посаді перебував з серпня 2017 року, а це лише ТРИ МІСЯЦІ(!).

2.Наявність кваліфікаційного сертифікату.

Виходить так, що посада керівника комунального підприємства «Лубенське МБТІ» – це подяка від обласних керманичів родині Беркутів за «правильну ринкову» експертну оцінку комунального майна Полтавської обласної ради.

ПП «Бюро послуг та консультацій» святкує перемогу. Нарешті приватний бізнес дорвався до «золотої жили» у вигляді вільного та безкоштовного доступу до багаторічного архіву комунального підприємства. Не будемо дивуватися тому, що в майбутньому О.Ю. Біленький зможе врешті-решт узаконити земельну ділянку під приватним будинком своєї дружини в селі Ганжі, про що Останній Бастіон вже писав у статті «Кеш тест» Біленького: що змінилося за рік?» (http://bastion.tv/news/kesh-test-bilenkogo-sho-zminilosya-za-rik/). А допоможуть йому в узаконенні або родина Беркутів, або КП «Лубенське МБТІ».

Диву даєшся, навіщо бовдурів та шахраїв наділяють владою?

Олег Підгорний

Посилання на оригінал: http://bastion.tv/news/hto-garno-spivaye-tomu-oblrada-dopomogaye-chastina-2/

Залишити відповідь