Біленький сесійний балаган

Наша Полтавська облрада продовжує демонструвати свою некомпетентність, та керовану несамостійність, які перетворюють сесії в балаган. Не виключенням стала і остання позачергова сесія…

Напередодні

На нещодавньому форумі з питань земельної реформи, за участі представників Києва та профільних міністерств, жоден з керівників обласної ради, чи обласних депутатів не озвучив своєї точки зору (вочевидь не встигли отримати темників). До того ж, всі прекрасно розуміють, що сесія Полтавської облради – елемент такого собі українського пазла, бо аналогічні заходи, демарші та організовані протести йдуть по сценарію «кукловодів» всій Україні. Але зрозуміло, що приурочені вони до 4 грудня – парламентських слухань у Верховній раді, де власне і відбудеться представлення позицій, як тих, хто підтримує позицію влади, так і тих, хто її категорично ре сприймає.  Цим і пояснюється поспіх, з яким Біленький і Ко спішили протягти рішення через сесійний зал. Ми не почули від жодного з депутатів конструктивних пропозицій що до внесення змін у закон! Є команда та сценарій – навіщо ж думати?

Новий очільник ОДА

Голова ОДА намагався, як міг, повернути цей демарш в конструктивне русло. Він прийшов на відкриття позачергової сесії, але він не вписувався в запланований Біленьким сценарій і як будь-яка людина, яка має честь та гідність, покинув цей балаган. Підтримую!

Демарш депутатів облради, насправді, може бути пов’язаний і з бажанням зірвати бюджет і аудит попередньої влади. Бо більшість з депутатів, задіяних у цьому балагані, були так, чи інакше пов’язані з минулим керівником ОДА Головком (розслідування підозри в хабарництві якого повернули до НАБУ) і такий аудит може привести правоохоронні органи і до них…

Схоже що і звиклий до кулуарних торгів Біленький в такий спосіб намагався торгуватися з новопризначеною владою, яка не приділяє йому, особливої уваги.

Конфлікт

У ймовірному затяжному конфлікті між ОДА і облрадою остання однозначно має програшні позиції. Бо її каденція стрімко закінчується. Партії, від яких вони обиралися, мають м’яко кажучи, примарні шанси на успіх. А саме, керівництво облради представляє минулу владу, котра не має жодної підтримки. Бюджетний процес буде напруженим і покаже нові розклади сил в області.

Біленький з останніх сил намагається утримати навколо себе «більшість» яка тане на очах..

Ханко під гаслами боротьби за землю, лобіює збільшення об’ємів для крадіжки тієї ж землі монопольними агрохолдингами…

Тракторист зорює поле, помічники покірно допомагають, розраховуючи на “крихти” від “урожаю”..

О. Ю. Лещенко

Залишити відповідь