Торгаші на Свободі, чи Свободні торгаші?

фракція Свободи

Остання сесія міськради в чергове переконала, що до Влади в Полтаві прийшли «новітні» торгаші за старими кулуарними схемами. Чи зросте довіра Свободі у містян після такої кулуарщини?

Подія, яка мала відбутися, а саме відсторонення від управління містом ставлеників А. Матковського привернула навіть увагу представництва ОБСЄ в Україні. Їхні представники приїхали з Харкова, щоб на власні очі побачити дійство.

Скажімо так, ініціатива Самопомічі знайшла неабияку підтримку в громади міста. Але на сесії Самопоміч пішла далі, запропонувала розпустити виконком, який своїм корумпованим складом фактично довів місто до плачевного стану. Місто, яке колись входило в трійку найкрасивіших міст України, за їх правління перетворилося на периферійну провінцію.

Початок сесії порадував всіх. Ініціатива була підтримана походу новою сформованою більшістю. Ініціатива Самопомічі знайшла підтримку 25 голосів депутатів і була винесена на голосування.

І тут «грянув грім»… 5 депутатів з «нової більшості» не проголосували за розпуск виконкому і провалили питання!! Всі п’ятеро – це фракція «Свободи»! Скажу прямо, що саме ці любителі «золотої картки» є тими, від кого всі завжди чекають «підляни»… І вони це вчергове довели.

Вже під час розгляду другого питання, швидко зорієнтувалась фракція «Батьківщини» і ініціювала перерву. Саме після закінчення перерви, коли в кулуарах громада крила «на чому світ стоїть» тих представників Свободи, які вийшли до них (інші мов щурі вискочили через інші двері), вже Юліан Матвійчук виступив з ініціативою повернутись до розгляду першого питання. І після повторного голосування, виконком було розпущено.

Шляхетний вчинок? Чи банальна торгівля?

Що стоїть за таким дійством:

  • Головне хвилювання у Свободи було через можливу втрату «квотних» посад, які судячи по розкормленим фігурам депутатів цієї фракції, не погано їх «підкріпляють». Тож, чи долею громади вони переймались, як гучно заявляють на мітингах, приймаючи такі рішення, чи власним благополуччям?
  • Знов страусино – зрадницька схема «утримались»…
  • Своїм «петлянням» ці «золотокарточні» виторгували свої посади (а можливо ще й від Матковського відкусили декілька в +), то це з патріотичних мотивів?
  • А може це навмисна схема, щоб дати можливість Матковському скасувати ці рішення в суді? Може це «ціна питання», про яку з трибуни намікав Матковський? Чи не про це зразу після об’явлення перерви в коридорі шепотілися Матвійчук з Шевченком? Чи може Шевченко радив, які посади витребувати Свободі, щоб вже через них «кукловодити»?

Тож, Свобода знов загралася і показала своє дійсне обличчя… Хоча, по – ходу, вона вже його і не приховує…

Можу тільки поспівчувати цій новоствореній «більшості»…

Вкотре згадую Київський Майдан 14-го, коли Львів’яни в один голос твердили: не допускайте до Влади Свободу, як ми це зробили, бо вони ще жадніші… Напророчили, схоже…

Олександр Лещенко

Залишити відповідь