Доходи Порошенка зросли в 7,7 разів

За два місяці Порошенко задекларував 34,8 млн гривень доходу.

Дивіденди за два місяці перевищили дохід за весь минулий рік© obozrevatel.com

Президент Петро Порошенко задекларував за два місяці дохід у розмірі 34,8 млн гривень, що в два рази перевищує дохід глави держави за весь минулий рік. З початку року дохід президента збільшився на 125,3 млн гривень. Про це свідчать дані в Єдиному реєстрі декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави, передають Українські Новини.

Зокрема, Порошенко отримав 28,8 млн грн від продажу цінних паперів і корпоративних прав і ще 6 млн грн – в якості дивідендів інвестиційного фонду Prime Assets Capital. З січня місяця прибуток від дивідендів склав 84,7 млн грн.

Крім того, з початку року Порошенко отримав 11 млн грн від вкладів у Міжнародному інвестиційному банку і 777 тис. грн доходу від продажу нерухомості. Дохід Порошенка за 2018 на даний момент становить 125,3 млн грн. Це в 7,7 разів більше, ніж за весь 2017 рік. У 2017 році доходи Порошенка становили 16,3 млн гривень.

Читайте також: Нацбанк дозволив виводити з України дивіденди за 2017 рік

Як писало DT.UA, з 2014 року бізнес-імперією президента Петра Порошенка керували два українських ТОВ, одна іноземна компанія, один траст, один державний банк і ФОП. НАБУ розслідує десятки справ проти посадових осіб за незаконне збагачення, однак жодну справу не доведено до кінця. Чи є судова перспектива у гучних справ? Читайте в статті Ігоря Луценка “Чому незаконне збагачення сьогодні не є злочином” в тижневику “Дзеркало тижня. Україна”.

Джерело: https://dt.ua/POLITICS/dohodi-poroshenka-zrosli-v-7-7-raziv-292276_.html

Залишити відповідь