Підприємці, попереджувальний мітинг, Шамота, гарантії

10.10.2018 Підприємці ринку “Речовичок” зібрались на попереджувальний мітинг стосовно подальшої долі земельної ділянки у центрі Полтави.

Попри подані заявки про початок попереджувальної акції о 15-00 (в тому числі і у міськраду), на ринок приїхав О. Шамота о 14-00. Одним з його побажань, було зустрітися не з усіма підприємцями, а з делегованими 5-6 чол. Дивне побажання, враховуючи попередню його схильність до масових зібрань… Чи кабінет, в який він забрався так міняє?

Тож, на стихійно зібраному мітингу (оскільки змінився час, можливо що і навмисно щоб “розірвати” зібрання) Шамота разом з новим/старим керівником “Полтавасервісу” Нос А., завірили підприємців, що питання ринку не буде виноситись на чергову сесію.

Разом з тим, представники компанії братів Головків “Полімпекс” завіряють, що подали на чергову сесію заявку на закріплення за ними цієї земельної ділянки. То кому вірити???

Підприємці, попри “солодких” обіцянок директора “Полімпексу” Ковальова, навели приклад “здирництва” цієї компанії, коли з підприємця вимагали 2600 грн. за можливість забрати свій контейнер.

Підприємцям не зрозуміло, чому місту не потрібні кошти???

Варіант, який пропонують представники “Полімпексу” – це укладення договорів з гарантіями збереження тарифів та умов… на місяць!!! (це вони стараються приховати). А потім буде переукладений договорів з їхніми умовами! За інформацією від підприємців їх чекає потім добровільно – примусова фінансова участь у розбудові ринку!

Не стикується також заява Шамоти про те, що міськрада незаконно стягувала плату з підприємців з 2016 року… А чому депутат Шамота раніше мовчав, коли приймалися всі ці рішення на попередніх сесіях, в яких він брав участь? Чи може “прозрів” разом з Матковським, та Шевченком, як він це заявляв раніше? Чи може хтось їх “прозрів”? Про це вже йшлось у матеріалі:

Головки пішли у наступ на підприємців

Хоч би що там не було, але було заявлено. що з цього місяця “Полтавасервіс” не буде керувати ринком. Але підприємці законно ставили питання, що договори з підприємством у них до кінця року. На що почули стандартну відповідь: “будемо розбиратись”

Підприємці та самозахист.

Тож вчорашній мітинг показав, що ніхто вже не збирається виконувати свої прямі обов’язки, а саме: відстоювати інтереси представників територіальної Громади міста Полтави. Саме тому підприємці вирішили об’єднатися в юридичну особу для захисту своїх Прав, гарантованих їм Конституцією України.

Олександр Лещенко. 

Залишити відповідь