Злочинці “викривають” брехню в деклараціях? А що робить НАЗК?

Де намисто? Пограбовану в Києві суддю cпіймали на брехні в декларації.

 

Суддя Деснянського районного суду Києва Наталія Буша, біля будинку якої недавно виявили сумку з боєприпасами, не задекларувала значну частину майна.

Як передає “Слідство.Інфо“, зокрема суддя приховала будинок на понад 500 квадратних метрів, земельні ділянки та намисто з дорогоцінними каменями.

Під час розбійного нападу, який стався пізно ввечері 30 вересня, бандити проникли в будинок і закрили жінку з дитиною в туалеті. Главу сім’ї підстерегли на вулиці – його побили і прострелили ноги. Тоді разом з іншими цінними речами грабіжники викрали намисто жінки. І воно, і сам будинок, як з’ясували журналісти, виявилися не задекларованими.

У декларації за 2017 суддя зазначила, що володіє квартирою і нежитловим приміщенням у Києві, а в Бориспільському районі розташована земельна ділянка її чоловіка. При цьому будинок на Печерську в декларації не вказаний.

“Офіційно маєток належить батькові судді – Дмитру Сокуренку. Протягом 2010-2014 років він був членом Вищої кваліфікаційної комісії суддів України – органу, який проводить відбір суддів. Після Майдану Сокуренко потрапив під дію закону “Про очищення влади”, але звільнився сам – за станом здоров’я. А потім перейшов на роботу в Апеляційний суд Києва і пропрацював там до липня цього року”, – сказано в матеріалі.

Відзначається, що в декларації судді також немає інформації про “Аудиторську компанію “Альфа-Україна”, співвласником якої є чоловік Наталії Буші. Загалом він володіє п’ятьма фірмами, а в 2008 році, за інформацією джерел у правоохоронних органах, був фігурантом кримінального провадження у справі про відмивання коштів.

Як писав OBOZREVATEL, раніше стало відомо, що уповноважений Верховної Ради з прав людини Людмила Денисова в декларації за 2015 рік не вказала дохід від фінансової компанії в розмірі 23,8 млн грн.

7 вересня НАЗК виявило ознаки кримінальних злочинів у трьох електронних деклараціях омбудсмена Людмили Денисової. Зібрані матеріали будуть передані для перевірки в Національне антикорупційне бюро України.

Джерело: https://www.obozrevatel.com/ukr/crime/de-namisto-pograbovanu-v-kievi-suddyu-pijmali-na-brehni-v-deklaratsii.htm?obozrevatellang=uk

Залишити відповідь