Польща увійшла до списку найбільш розвинутих країн світу

Польща йшла до цього результату 27 років.

В індекс розвинених країн на сьогоднішній день включили 37 польських компаній© dimaberkut / Depositphotos

Польщу офіційно прийняли у ТОП-25 найбільш розвинених країн світу. Глобальне агентство FTSE Russell визнав польський ринок одним з найбільш розвинених у світі. На сьогодні Польща єдиний представник з Центрально-Східної Європи в списку країн з розвиненим ринком, серед яких США, Японія і Німеччина, передає Польське радіо.

Аналітики агентства протягом семи років відстежували економічні показники країни. Як зазначив президент Варшавської фондової біржі Марек Дєтль, перехід від країн, що розвиваються, у групу країн з розвиненим ринком зайняв 27 років. За цей час Польщі вдалося врегулювати стандарти і правила, за якими працює бізнес, поліпшити інфраструктуру і якість ринку капіталу. В цілому в індекс розвинених країн на сьогоднішній день включили 37 польських компаній.

Читайте також: На навчання в Польщу виїхало понад 35 тисяч українців

Раніше повідомлялося, що кількість заявок на працевлаштування українців в Польщі скоротилася на більш, ніж 200 тисяч. Згідно з рапортом Міністерства сім’ї, праці і соціальної політики Польщі, у першій половині 2018 року було зареєстровано 692,4 тис. заявок на працевлаштування громадян України.

Джерело: https://dt.ua/WORLD/polscha-uviyshla-do-spisku-naybilsh-rozvinutih-krayin-svitu-289720_.html

Залишити відповідь