Духовна столиця, чи “Країна дурнів”?

 Ми завжди пишалися нашими славетними земляками! Вони прославили Полтавщину, яку завдяки їхній мудрості. честі та гідності назвали “Духовною столицею України”! Але події останніх років, мабуть повністю перекреслили це почесне звання. Зараз обласний центр мені нагадує, скоріше “Країну дурнів” з казки про Буратіно і місто бездуховності, а не духовної столиці.

 “Політичні пасьянси” у міськраді вчергове ганебно “прославили місто.  В результаті цих дій ми отримали повернення до бюджетних коштів осіб, яких раніше нещадно критикували, в тому числі і ті, хто зараз в цій так званій “коаліції”, яку вже нарекли “ПУПСами” (Половинка (так прозвали Матковського під час його мерства) + Удовіченко + Простолюдини (нині СДП) + Самопоміч).

Комбінатори.

 Досвідчені Матковський, та Удовіченко не звикли до публічності, їм більше притаманна кулуарщина. Тому їм як ніколи згодився любитель “селфі” Сашко Шамота. При цьому вони використали цю самозакоханість, надавши йому посаду секретаря, про яку він мріяв. І це, як виявилося все, що тому було потрібно! Жодної посади його однопартійцям не надали. 

 Отже, таким чином Матковський та Удовіченко отримали змогу розділити всі посади у виконкомі між собою. Одну посаду довелося віддати Самопомічі, таким чином прив’язавши їх до своєї “ширки”. Як на мене – це виглядало як кістка, кинута собаці, щоб менше гавкала…

Про це ми писали в статті:

Полтавський “переворот”, або хто і що за цим стоїть

Досвідчені “маніпулятори”, розставивши на посади “своїх людей”, не забули і про “вірних соратників”, які раніше були так завзято критиковані нинішніми “союзниками” СДПешниками, та Самопоміччю, такими як Шевченко М. І о чудо! Вони вже спокійно разом “пресують” держреєстратора як щирі друзі.

Все це робиться тихенько за спиною Сашка, в якого вся увага сконцентрована на виступах перед камерами…

Дуже нагадала ця трійця… Та й слова пісні “пророчі”…

Слава!

Якщо прослідити за “купанням в променях камер” Сашка, то мені це нагадує кадри з фільму Гайдая:

До речі, Британськими вченими визнано селфізалежність, як хворобу селфитис”

селфитис

Так що, як кажуть в “певних колах”, як би під стаціонарними камерами “Не попьорло”…

Критика, чи “клеєння дурнів”.

Чи випадковим виявився нинішній “союз” “непримиримих опонентів” СДП Капліна з БПП?

Якщо відкинути популістські заяви, а проаналізувати дії представників цих партій на Полтавщині, то така співпраця і не переривалася!

Як бачимо, “на задньому плані” за Шамотою слідує депутат облради, голова фракції БПП Прядко В. Він майже постійно присутній і в кабінеті “нового секретаря”. Я так розумію, він виступає “радником” Олександра? Чи може він щось корисне порадити? У мене сумніви. Бо це саме той Прядко, який в співпраці з БППшніком Біленьким знищили соціальне спрямування комунального підприємства “Полтавафарм”, тим самим позбавивши місцян можливості купляти дешевше ліки. Більш того, підприємство втягли в кримінальні розслідування. Більш того, довели його майже до банкрутства, втягнувши в борги! Є версія, що це сталося через те, що підприємство стало “партійною касою”… То що ж порадить такий “радник”? Як місто зробити “партійною касою”? Чи може як прокручувати тендери за завищеними цінами, як це він намагався зробити з препаратами проти амброзії, про це писало інтернет – видання “Полтавщина“. В результаті цієї “діяльності” постраждали алергіки Полтави!

офіс 'Наш Край' ПолтаваЧи та ж аптека комунального підприємства “Полтавафарм”, яка під керівництвом Прядка, після ремонту стала офісом партії “Наш Край”, керівником якої є С. Шахов, “Великий товариш” БППшніка голови облради Біленького О. Більш того, за нашою інформацією, за таку передачу “клопотав” і Матковський А., знов таки з БПП.

Сьогодення.

Ну і приклад сьогодення… Великого галасу набула акція Дмитра Гнапа проти роздачі газових родовищ на Полтавщині Російському олігархові.

Дмитро Гнап оголосив про новий мітинг проти дозволів на видобуток газу компанією російського олігарха

 Тож, депутати облради схаменулися і почали збирати підписи за відкликання голосів. Більшість з них скаржаться на не якісну подачу документів апаратом облради. Саме цим вони пояснюють своє помилкове голосування. А хто ж готував такі неякісні  документи? Документи готував працівник апарату облради Козій В.  Це той Козій, який балотувався на останніх виборах саме від СДП Капліна! Більше того, головою профільної комісії в облраді також людина Капліна Мамаян! Ще зазначу, що майже всі керівники пост-майданівських партій висловилися проти цієї сумнівної оборутки. Всі, окрім Капліна! Тож напрошується висновок, що Каплінці лобіюють оборутку Російського олігарха, який є за свідченнями журналістів, бізнес – партнером Порошенка.

ОТЖЕ…

 Отже, чи варто довіряти, тим паче долю міста, таким аферистам, які “клеять дурня” і роблять дурнів з інших? Які за ради власних амбіції, та зисків, по головам пробираються до Влади і коштів під прикриттям красивих гасел. Може досить судити по словах, а варто давати оцінку по ділах?

Тому, якщо у цих депутатів є хоч крапля гідності, нехай саморозпустяться, а люди оцінять їх справи голосуванням на перевиборах.

Після війни в Італії перевибори були щороку майже 10 років. Таким чином вони “очистились” від залишків прихильників Муссоліні… Може і нам варто взяти такий приклад?

 

Олександр Лещенко.

Залишити відповідь