Добробут людини, чи інтереси Влади.

Газове родовищеДобробут людини – основний чинник успішної Держави! Саме для піклування про добробут Людей і була створена Державна влада. Розвиток економіки Країни повністю покладений на неї. Фактично Державна влада є «найманим менеджером», якому довірено ефективно управляти власністю Українського народу. Вона має бути підзвітною власникам– громадянам України.

Саме про це йдеться і в Конституції України (законі прямої дії!) в:

 

 Стаття 3.

Людина, її життя і здоров’я, честь і гідність, недоторканність і безпека визнаються в Україні найвищою соціальною цінністю.

Права і свободи людини та їх гарантії визначають зміст і спрямованість діяльності держави. Держава відповідає перед людиною за свою діяльність. Утвердження і забезпечення прав і свобод людини є головним обов’язком держави.

 

Одним з головних чинників добробуту громадян є комунальні тарифи. Вони складаються з вартості видобутку газу, вартості його транспортування до обслуговуючих населення компаній на місцях, та собівартості послуг цих компаній.

Але це не в нашому випадку… Дивлячись на структуру, створену нинішніми «менеджерами» в Уряді – це багаторівнева структура так званих «прокладок». Вони ніяк не впливаючи на видобуток, чи доставку до кінцевого споживача (а заодно власника!!!), «накручують» собівартість газу.

Стаття 13.

Земля, її надра, атмосферне повітря, водні та інші природні ресурси, які знаходяться в межах території України, природні ресурси її континентального шельфу, виключної (морської) економічної зони є об’єктами права власності Українського народу. Від імені Українського народу права власника здійснюють органи державної влади та органи місцевого самоврядування в межах, визначених цією Конституцією.

Кожний громадянин має право користуватися природними об’єктами права власності народу відповідно до закону.

Власність зобов’язує. Власність не повинна використовуватися на шкоду людині і суспільству.

Держава забезпечує захист прав усіх суб’єктів права власності і господарювання, соціальну спрямованість економіки. Усі суб’єкти права власності рівні перед законом.

 

Україна видобуває в рік понад 20 млрд куб. м. газу.

Кількість громадян України становить 40 млн. Проста арифметика показує, що на кожного Громадянина України припадає 500 куб. м. на рік. Вже не секрет, що собівартість видобутку, та транспортування газу не перевищує 3000 грн. То чому ж власник має продавати самому собі газ в тричі дорожче? Щоб перекрити неспроможність Уряду збудувати ефективну економіку? А чи потрібен нам такий «менеджер»? Адже в тій же 13-статті Конституції України говориться: «Держава забезпечує захист прав усіх суб’єктів права власності і господарювання, соціальну спрямованість економіки.»! Соціальну – це означає неприбуткову! Тож виходить, що дії Уряду суперечать положенню Конституції? То чому ж тоді мені, як власнику не гарантовано скажімо 200 (з 500!) куб. м. на рік по собівартості? (як це робиться в інших розвинутих Країнах, які займаються видобутком?). А вже залишок спрямовувати на відкритий аукціон, з якого і будуть вираховуватись податки.

Замість цього ми маємо не зрозумілі НКРЄ, та інші органи. Вони беруть на себе повноваження, які їм ніхто не делегував!

Аналогічна ситуація з землею, корисними копалинами, які все більше опиняються в приватних, переважно олігархічних руках. Заволодівають ними за сумнівними схемами, які запроваджуються через такі ж сумнівні закони, які суперечать положенням тієї ж Конституції. І все це робиться без погодження з власником- народом України!

Як то кажуть: « В не прибутковому борделі, не пересовують ліжок, а міняють повій». Ми же весь час пересовуємо ліжка…

Все менше ми згадуємо про те, що в нашій Державі діє ВЕРХОВЕНСТВО ПРАВА. Ситуація в Країні мені нагадує фільм «Термінатор». Аналогічно не контрольований штучний інтелект (в нашому випадку Уряд»), саморозвивається і пожерає своїх засновників.

Висновок.

Тож, без відновлення самоорганізації громад, передбачених Конституцією України (не плутати з створенням керованих Владою ОТГ), подальшу узурпацію Влади Урядом, та політичними силами (спонсованих олігархатом) зупинити навряд чи вдасться! Тільки контроль чиновників через звітність перед територіальними громадами (їх роботодавцями), зупинить безвідповідальність і кругову поруку в їх діях.

На прикладі інших розвинутих Країн видно пряму залежність, що чим сильніші громади, тим кращий добробут громадян, тим успішніша Країна. І навпаки, чим слабкіші і контрольовані Владою громади, тим слабша економіка, тим більша корупція і зубожіння народу.

За Конституцією України: «Народ здійснює владу безпосередньо і через органи державної влади та органи місцевого самоврядування.» Отже, ніхто не відміняв нам права здійснювати владу безпосередньо, якщо бачимо що Державні органи не справляються з довіреними їм обов’язками.

Тож, все в наших з Вами руках і волі!

Залишити відповідь