І пролітають літаки… Як фанера над Полтавою

Чи є функціонування аеропорту в обласному центрі нагальним та доцільним? Серед містян виникає чимало суперечок, висловлюються діаметрально протилежні думки щодо існування та використання летовища.

Доки люди гомонять, обласні керманичі поспішають витратити десятки мільйонів гривень на начебто «сучасний» ремонт приміщення аеровокзалу, злітно-посадкової смуги та форсують початок продажу квитків на перший міжнародний рейс.

Минув вже місяць з того часу, як було оголошено перший міжнародний виліт (ред.: 2 травня 2018 року https://poltava.to/photo/864/). Його анонсував у всіх обласних та міських ЗМІ один із кураторів робіт, перший заступник голови Полтавської ОДА Андрій Пісоцький.

Перший борт.

Виліт першого борту декілька раз переносився, але упродовж місяця літаки так і не злетіли. Сам пан Пісоцький чомусь хутко зник з блакитних екранів місцевого зомбі-телебачення та й ЗМІ притихли зі своїми репортажами та статтями. Деякі громадяни почали звертатися із запитанням до А. Пісоцького та директора Департаменту будівництва, містобудування і архітектури та житлово-комунального господарства Полтавської ОДА Т. Голбана – де ж можна придбати квитки на перший міжнародний рейс? Відповідь А. Пісоцького була начисто позбавлена корисної інформації, а ось Т. Голбан виявився більш дотепним. Жартівник запропонував записати телефон організації, де можна придбати квиток на перший міжнародний рейс: 103(!) Чи оце керівник демонструє володіння гострим почуттям гумору, чи то реальні справи такі кепські?! Вирішувати вам.

Виїзд.

Останній Бастіон вирушив до аеропорту, щоб на власні очі побачити реалії будівництва. На превеликий жаль, ми не побачили ні сучасних архітектурних змін, ні якісного ремонту, ні новітнього обладнання.

А неабияк здивувала нас нова стела на в’їзді до аеропорту, виконана якимись сучасними недомайстрами. Власне вже сам полімерний матеріал, із якого виготовлена стела, викликає запитання щодо його якості. Від невеликих травневих температурних коливань матеріал почав «грати», з’явились шпарини та розриви, в деяких місцях виявлене неповне прилягання матеріалу до основи конструкції, підкладання будівельного сміття для ущільнення. Кажучи просто – неякісна робота.

Аеропорт і ремонт.

Щодо ремонту будівлі аеровокзалу… Вже закінчується друге десятиріччя двадцять першого сторіччяю А в приміщенні вокзалу ще не замінені всі вікна на практичні енергозаощадливі. Та й кому потрібна ця енергозаощадливість сьогодні, підприємство ж, що не кажіть, комунальне. Наступить час, коли обласні керманичі знов розпочнуть співати пісні та вибивати у обласних депутатів мільйони гривень на заміну вікон та утеплення приміщення аеропорту. Але це буде пізніше. Виникає запитання щодо збереження грат на вікнах двох поверхів… То що – кімнати тимчасового утримання для громадян, що мають проблеми із законом? Ніхто так і не прибрав з фасаду будівлі ліани дротів та кабелів ще з радянських часів, лише підфарбували.

Горе народові, коли у владних кабінетах засідають безвідповідальні, брехливі та злодійкуваті чиновники. Скільки потрібно грошей вам, обласні керманичі, щоб ви почали не розкрадати бюджетні кошти? Може пора працювати над покращенням життя людей?

Олег Підгорний

Посилання на оригінал: http://bastion.tv/news/i-prolitayut-litaki-yak-fanera-nad-poltavoyu/

Залишити відповідь