Чому дурні? Бо бідні. Чому бідні? Е-е-е…

Чому дурні? Бо бідні. Чому бідні? Е-е-е…

 

Чергове фейкове громадське слухання, краще сказати – спілкування обласних депутатів із підставною громадою села Дмитрівка, організували жевагівські чиновники та обласні депутати.

Організаторами стали: перший заступник голови Полтавської ОДА і депутат обласної ради А.А. Пісоцький, заступник голови правління ПрАТ «Полтавський ГЗК» і депутат обласної ради Д.М. Спатар, депутат обласної ради, син голови Дмитрівської сільської ради В.Г. Прядко. Усім дійством диригувала голова Дмитрівської сільської ради та член виконкому Горішньоплавнівської міської ради А.І. Прядко.

Забігаючи наперед, маємо повідомити, що натиск фейкової громади, підсилений тиском організаторів, не додав позитиву – запланований захід закінчився втечею депутатів, і найпершим рвонув Андрій Пісоцький. Жвавого депутата обрала дмитрівська громада та містяни Горішніх Плавень! Дехто з присутніх на так званих слуханнях так і не зрозумів, чому депутати влаштували легкоатлетичні перегони наввипередки із заступником голови ОДА паном Пісоцьким. Таємницею для ошелешених громадян-слухачів залишилося й те, що саме хотів пояснити Андрій своєму колезі депутату…

Чому громада і слухання, на наш погляд, були фейковими?

По-перше.

Дмитрівчани у кількості 150 осіб (а це 5-6% від загалу) не можуть вирішувати питання громади, яка нараховує, за словами голови сільської ради Антоніни Прядко, 2700 мешканців.

По-друге.

Сумніви викликає і оприлюднена головою цифра щодо 2700 мешканців. За даними Інтернету, населення Дмитрівської сільської ради складає 1698 чоловік (https://rada.info/rada/21063418/). Не будемо сперечатися з Антоніною Прядко – вона, звісно, краще знає реальну чисельність населення. Адже саме на нього голова завзято «вибиває» гроші в сумі 2 мільйонів гривень.

По-третє.

Із 150 присутніх на слуханнях так званих дмитрівчан мало не половина – люди прядківського адміністративного ресурсу (депутати сільської ради, члени виконкому, керівники комунальних закладів та навчально-виховних закладів, вчителі, вихователі та лікарі, пенсіонери та багатодітні матері, тобто люди, які напряму залежать від сільського бюджету та подачок-допомоги від Антоніни Прядко). Іншу половину представляли запрошені депутати різних рад та голови навколишніх ОТГ (підлабузники Жеваго), до яких доточилися організовано підвезені на шкільному автобусі(!) робітники ТОВ «Біланівський ГЗК».

Потрапити на це дійство не запрошеній людині було неможливо – слухання охороняли два кордони хлопців з місцевої самооборони. За їхніми спинами стояли ще й поліціянти.

«Демократичне шоу» було повністю регламентоване, зайвих питань ніхто нікому не задавав, виступали лише потрібні та «за все вдячні» прядківські люди. А чи могло бути інакше, якщо слово для виступу надавала лише Антоніна Прядко? Депутати обласної ради, які мали протилежну точку зору, тривалий час просто ігнорувалися ведучою.

Які тільки дифірамбине виспівувалися на адресу керівників ГЗК, благодійного фонду та особисто багаторазового народного депутата-прогульника Жеваго вустами А. Пісоцького, Антоніни та Валерія Прядками! Але, як кажуть у народі, «скільки не кажи слово «халва» – в роті солодше не стане».

Останній Бастіон все ж таки зміг задати своє запитання, але «вдячна громада» очікувано відповісти не зволила. Відтак, прикро почуваємося, адже Антоніна Іванівна особисто запросила нас на гостини. І присутні були не проти послухати іншу думку. Та пані Прядко залишилася непохитною – слова надати нам так і не наважилася.

Добігає кінця друге десятиліття ХХІ сторіччя, а дмитрівчани живуть без питної води! Так, так – людям, як худобі, підвозять питну воду водовозом Ferrexpo та розливають у завчасно виставлену на вулицю тару (бідони, відра, каструлі). Про яку гігієну і демографію можна вести мову, коли звичайнісінька чиста вода у дефіциті?

Але відсутність питної води у Дмитрівці не лякає Антоніну Прядко – є ж ТЕХНІЧНА ВОДА. Нехай навіть і не в усіх. Дмитрівська сільська голова звинувачує у відсутності питної води лише розташований в декількох кілометрах ставок-випаровувач Кременчуцького нафтопереробного заводу. А того, що на відстані кілометра (в народі кажуть – на городі) жевагівським Ferrexpo вибраний глибокий кар’єр, який розірвав декілька водних горизонтів –пані Антоніна не бачить і не вважає основною причиною відсутності води. До початку масштабної розробки Єристівського родовища у Дмитрівці, як розповіли мешканці, води було вдосталь.

Повернемось до цифр та простої математики.

Громада Дмитрівки разом зі своєю сільською головою впевнені у тому, що ці 2 мільйона гривень зроблять їх ще більш незалежними та самодостатніми. Якщо розділити ці 2 мільйона на 2700 мешканців та ще на 12 місяців, то на кожну людину виходить по 62 гривні у місяць або по 2 гривні на день… Отака фінансова допомога від Костянтина Жеваго – аж по 2 гривні щодень! Мабуть, саме тому пан Жеваго і став валютним мільярдером – коштом «дешевих» громад.

А скільки ж платить Жеваго своїм двом ТОР-менеджерам ПрАТ «Полтавський ГЗК»? Аналізуємо е-декларації за 2017 рік, які особисто розміщені жевагівським підлеглими та розуміємо ціну кожному.

1.Голова правління В.В.Лотоус (https://declarations.com.ua/declaration/nacp_50d34fd6-739b-4eee-9d40-a6e5918072c9):

заробітна плата 2 615 256 гривень, гонорар та інші виплати 5 620 375 гривень. Річний дохід склав 8 235 631 грн. Жеваго платить Лотоусу 22 563 гривень за один день. Як вам, дмитрівчани, ваші 2 гривні на фоні 22 563 гривень?

2.Заступник голови правління з комерційних питань Д.М. Спатар (https://declarations.com.ua/declaration/nacp_32555e46-0063-4741-8fa4-067b55ed5697):

заробітна плата 2 203 001 гривень, гонорар та інші виплати 1 613 627 гривень, продаж цінних паперів FerrexpoPlc 1 220 705 гривень. У квітні 2018 року був отриманий гонорар від Ferrexpo AG в сумі 1 565 357 гривень. Разом пан Дмитро отримав 6 602 690 гривень. Щодня Спатар отримує від Жеваго 18 089 гривень. Тепер, вочевидь, стає зрозумілим, чому обласний депутат усіх інакомислячих називає проплаченими. Такий собі жевагівський хвалько просто хизується! А ще Дмитро – власник англійської фірми (CGT Chemical General Trading Ltd, код 04802141), яка щорічно приносить дохід у валюті.

Дивні якісь турбота та любов до мешканців села Дмитрівка народного депутата Костянтина Жеваго і його підлеглих. Собі пани ні в чому не відмовляють, а людям за двадцять років так і не змогли провести водогону. Іншими словами – такі дії можна розцінювати як свідоме знищення мешканців навколишніх сіл, які стали заручниками приватного бізнесу Жеваго.

За ці щоденні дві гривні подачки хіба люди зможуть щось купити або кудись поїхати?

А чи отримає хтось із дмитрівчан реальні гроші з тих обіцяних олігархом двох мільйонів гривень?

Можливо, що К.В. Жеваго знов задумав блискавичну аферу і розпочне продавати підвезену у Дмитрівку воду за гроші?

Чому дурні, тому що бідні, а бідні тому, що РЕАЛЬНО дурні та не бажаємо почути інших. На гіркий досвід мешканців села Єристівка ніхто не бажає звертати уваги.

Доки народом будуть керувати прядки, головки та пісоцькі – європейського рівня життя, поваги до людини та її власності не дочекаємось.

Олег Підгорний

Посилання на оригінал: http://bastion.tv/news/chomu-durni-bo-bidni-chomu-bidni-e-e-e/

Залишити відповідь