Політтехнології «Патріотів Решетилівщини» в облраді

Політтехнології «Патріотів Решетилівщини» в облраді

 

Олександр Лещенко, з циклу «Передвиборчі «каруселі» Полтававодоканалу»

В першій статті (на наступний день після І етапу конкурсу на посаду керівника «Полтававодоканалу»), я висловив припущення, що раз заступник голови облради, голова комісії А. Ханко призначив ІІ етап конкурсу на 30.01.2017 р., сесію обласної ради слід чекати приблизно 1 лютого, щоб обмежити час для обговорення результатів конкурсу.

Але я не вгадав, сесію призначили на 31 січня! Щоб зовсім не залишити часу для обговорення! (так треба було провести за годину до початку сесії, щоб не ганяти членів комісії два дні – авт.). У збіг обставин, мабуть, мало хто вірить і тому на лице узгодження дій між головою облради О. Біленьким та його замом А. Ханком (на офіційному рівні представників «опозиційних» один до одного політичних партій «БПП» та «Свободи» – авт.) Це в чергове підтверджує, що «землячество» в нинішній облраді в пріоритеті (нагадаю, що саме боротьба з корумпованою «Системою» і з кумівством та панібратством були передвиборчими гаслами цих партій – авт.).

Каруселі

У всій цій «каруселі» навколо конкурсу, явно простежується робота політтехнолога, яка на досвіді виборчих перегонів, базується на «правильному» підборі (ручних – авт.) членів комісій і застосуванні «технічних кандидатів».

Я раніше писав, що Біленький з собою до облради привів політтехнолога С. Філя, який саме має такий передвиборчий досвід (він був політтехнологом на виборах Іванющенко (Юри Єнакієвського – авт.), Шахова, та самого Біленького, а тепер схоже і у Ханка – авт.). Чи тільки зараз зорганізувався цей «союз»? Пригадавши річну історію роботи цих депутатів (в розрізі проведення конкурсу – авт.), стає зрозуміло, що початок його був закладений рік тому, коли саме завдяки голосам фракції «Свобода» в облраді (головою якої є саме Ханко – авт.), Біленький і прийшов на цю посаду! Наступним етапом була активна участь Анатолія у розробці (я би сказав при «перекройці» розробленого – авт.). положення про конкурс. У результаті цих «коригувань», Біленькому було надано необмежені права при організації конкурсів (призначення конкурсу, підбір «потрібних» членів комісій – авт.), а Ханко став незмінним головою всіх «значимих» комісій. Це вже були «ягідки».

Невпевнені в результатах перших конкурсів, автори почали перевірку роботи «схеми керованого конкурсу» з «незначних» посад… Переконавшись у спроможності схеми, приспавши увагу перевірили іншу – «тихого конкурсу». Коли всі довідались про результат, Толкачов уже був призначений заступником начальника управління майном Сагайдачного. Заведення однопартійця відбулося за головування Ханка. Наступним експериментом виявився «конкурс політичних торгів», коли в результатіна запит однієї з політичних сил (нехай і з скрипом – авт.) пропхнули Волошина. Як кажуть на біржі: торги відбулися!

“Лот”

І тут підійшли «квіточки» цього союзу! На «торгову площадку» (по іншому нинішні конкурси не назвеш – авт.) виставили «Полтававодоканал» та «Полтавафарм»! Впевнені, на фоні проведених конкурсів та внесених змін в своїй «прихваченій конкурсній схемі», «Патріоти Решетилівщини» оголосили про початок конкурсів. Але тут сталася «нестиковочка», бо небайдужі громадяни в останній момент зірвали спроби внести зміни в положення, які б розв’язували руки цим ділкам для призначення на посади кого їм заманеться (мова йде про вимоги фаховості до претендентів – авт.). Зрозумівши, що афера не вдалася, Біленький відмінив (вкотре на власний розсуд – авт.) конкурс на посаду керівника «Полтавафарм» (гадаю, що це буде ще цікавіша «карусель» – авт.) Отже, на цьому прикладі вчергове проглядається зв’язка Філь (політтехнолог) – Біленький (замовник) – Ханко (виконавець).

З самими кандидатами ми бачимо не менш цікаві історії, які «не помічає» цей «союз»… Серед них з’явилися представники останньої «оборудки» по виводу коштів з «Полтававодоканалу» під назвою «взаємозалік».

Нагадаю коротко передісторію цієї «оборудки»: через борги «Полтваводоканалу» перед енергетичними компаніями, енергетики почали погрожувати відключенням підприємства від енергомережі! Знаючи, що Уряд не розрахувався з «Полтававодоканалом» по компенсації різниці в тарифах, «Полтаваобленерго» (в особі Засименко – авт.), разом з компанією «Енергомережа» (по якій в НАБУ відкрите кримінальне впровадження саме по статті розкрадання державних коштів – авт.) запропонували схему «взаємозаліку».

“Оборутка”

Та запропонували не керівництву підприємства, а голові ОДА Головку! Вочевидь, «аргумент» виявився «вагомим», і той надав розпорядження підписати цей договір. Тодішнє керівництво підприємства тяжко, але відбилося від цього нав’язаного Головком контракту (на лице втручання в господарську діяльність підприємства! – авт.). Але, мабуть, через зобов’язання перед перемовниками, Головко змусив створити посаду на підприємстві для «рішали», надавши тому право підпису, і таким чином обійшов спротив керівництва «Полтававодоканалу».

Для впровадження «оборудки» залучили досвідченого в аналогічних схемах Єгорова, який в союзі з «Енергомережею» за такою ж схемою вже банкрутував «Запоріжобленерго». Своїм розпорядженням (та психологічним пресом) Головко змусив на той час чинного керівника Кретовича підписати цей договір і тільки той здався і підписав, його довірений в «темних схемах» заступник Пругло з Єгоровим за 3 дні (!) створили комісію і вивели з підприємства на «Енергомережу» майже півмільйона коштів! Це була перша половина траншу. Другу вивести не встигли через висвітлення цієї оборудки громадою і судовий позов за не виконання договору Кретовичем. Але виявилося, що користуючись правом підпису, наданої йому Головком, Єгоров підписав «Енергомережі» «Акт виконаних робіт» за невиконану роботу!

Лише через те, що печатка була не у Єгорова (тоді), Акт виявився без печатки, і громада ще має шанс відсудити в суді вкрадені в неї кошти. Хоча віри мало, бо позивачем буде ОДА, керівник якої в складі «ініціаторів цієї оборудки»!

Більш того, компанія «Енергомережа» делегувала на конкурс свого представника.

Аргументи

Вочевидь, «аргументи» ініціаторів оборудки виявились настільки вагомими, що «Патріоти Решетилівщини» не утримались і також приєднались до лобіювання цієї «схеми».

І мабуть саме тому, все це відмовляються бачити як Біленький з головою комісії Ханком, так як і більшість депутатів та чиновників, яких «відібрали» Біленький з Фільом для впровадження своїх технологій.

«Аргументований союз» розширюється! Голова профільної комісії облради відстоює кандидатуру Чирнички на введення в склад конкурсної комісії. Знов таки, мабуть, забув, що та брала участь у триденній оборудці з виведення коштів із підприємства…

За повернення коштів, які вчергове ляжуть на плечі споживачів, депутати вже забули? Чи вже «списали»? А хто дав на це право? Забули, що громада делегувала їм повноваження оберігати майно, а не «розпилювати»?

З останніх навколоконкурсних новин та чуток: за вимогою громади, всіх кандидатів подали на перевірку СБУ; Єгорова вирішили зробити «громовідводом» претензій громадськості; на роль «неочікуваного переможця» готують «досвідченого, дипломованого «розпильщика» бюджетних коштів», пенсіонера від Ахметова; відсіяний на першому етапі конкурсу претендент, подав до суду.

Про конкурсні програми вже ніхто не згадує…

Схоже, що в протистоянні Юри Єнакієвського та Ахметова рахунок 1:2 на користь останнього.

Полтавська громада в ролі мовчазних глядачів.

«Карусель» набирає обертів!

Чекаємо наступного «атракціону» – конкурсу на «Полтавафарм». Тільки це вже, мабуть, будуть не «каруселі», а «Американські гірки».

Посилання на оригінал: http://bastion.tv/news/polittehnologiyi-patriotiv-reshetilivshini-v-oblradi/

Залишити відповідь